Dun laagje montagekit van geverfd hardboard verwijderen

Surprise

  • #1
Hoi hoi,

toen wij in onze woning trokken heeft onze toenmalige klusjesman rookmelders met montagekit aan plafond en geverfd hardboard plaatje boven een deur gehangen. De rookmelders zijn verwijderd, maar we willen verven, we hebben mechanisch met plamuurmes dikke plakkaten verwijderd, nu is er nog een dun glad laagje op het geverfde hardboard, wat dus in een kozijn vast zit achtergebleven. Nu kreeg ik een tip om dit te verwijderen met een heteluchtpistool op 80 graden en een verfschraper.
maar kan dit, of is er dan brandgevaar? kan ik over dat dunne gladde laagje gewoon schilderen of moet ik daar eerst voor strijk of primer over heen doen?
deze klusjesman zien we niet meer, dus we moeten het zelf herstellen. Ik heb contact opgenomen met bison en die kwamen met het hete lucht pistool op 80 graden aan. Maar het is een laagje van nog geen mm en het is glad. Is er een makkelijkere manier? Zo nee is heteluchtpistool veilig ivm brand? Heb ooit brand van dichtbij meegemaakt en ben hier best huiverig voor.
de nieuwe rookmelders hangen inmiddels met schroeven aan het plafond
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
die lijm verwijderen met warme lucht werkt prima
bij 80 graden onstaat er geen brand.
maar in zijn algemeenheid je bent er zelf bij als je bang bent voor brand tref je maatregelen en zet je blusmiddelen klaar.

je kan de verf ook over de lijm smeren wordt niet mooi maar dat is een keuze
 

Surprise

  • #3
Tnx Boertje,

we gaan het zeker met hete lucht pistool en verfschraper doen, nu nog ander vraagje, op het hardboard zit een laagje spack, nu weet ik dat er spackspray te koop is, kan dit hier ook op of is het alleen voor muren/plafonds? Anders haal ik de hele verflaag eraf en is alles weer egaal. Brandblusser zet ik sowieso klaar. Ik zal altijd huiverig blijven voor brand, maar nu ik weet dat het geen kwaad kan ben ik wat geruster. 80 graden voor een dun laagje is prima hé? Of moet het heter? we verhitten het een paar seconden en schrapen maar. Moet goed komen tnx iig
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
kan je dat plaatje niet makkelijker gewoon vervangen ?
 

Surprise

  • #5
Zit in de deurpost vast, net als een raam tussen kozijnen zit, dus vervangen wordt lastig
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu