Duco 8 bar aanvoer lekt bij starten cv

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb mn cv installatie aangesloten en inmiddels draait hij perfect. De druk blijft netjes op peil en alle knelkoppelingen zijn nagelopen en lekken niet. Omdat ik er nog niet woon laat ik de cv nog niet continu draaien als ik niet thuis ben . Ik start hem op zodra ik ga klussen.

Op het moment dat de cv start en gaat opwarmen nadat ik de stekker erin heb gedaan lekt de cv water. Het is een Nefit ketel en op de aanvoerleiding van koud water (niet de cv leiding, maar waterleiding) zit een overdrukbeveiliging met de tekst Duco 8Bar erop. Bij het opstarten druppelt deze een paar milliliter en daarna niet meer. Naar links of rechts draaien zorgt ervoor dat er een stroom water uit komt. Nu heb ik de cv voor het eerst de hele nacht laten draaien en vanmorgen bleek dat hij weer had gelekt. Ik heb gelezen dat de ketel na 12 uur een test doet als de stroom er langer is afgeweest. Misschien dat hij dan iets doet waardoor hij lekt?

Hoort zo'n ding te druppelen bij opstarten of moet hij altijd droog blijven? 8 Bar druk kan er sowieso bijna niet op staan lijkt me dus vind ik het vreemd dat hij überhaupt lekt.
 
Dit is de overdrukbeveiliging voor het warmwater.
De inlaatcombinatie zorgt ervoor dat er nooit water uit b.v. uw bad in het drinkwaternet kan komen, het koudwater kan alleen naar de ketel toe.
Als de ketel verwarmt, zet het water iets uit. Als alle kranen dicht staan, moet het toch ergens heen.
Als het goed is, dan is het ook aangesloten op het riool.

In '93 liet ik een CV ketel aanleggen in een toiletruimte van m 'n eerste flat. Het was toen gebruikelijk dat op zo'n inlaatcombinatie een sticker zat: 'druppen is normaal'. En dat voor in een toilet... :lol:
 
Als er een boiler in de ketel zit is dat normaal, de ketel warmt eerst de boiler op, daardoor ontstaat er overdruk dat via de inlaatcombinatie geloosd wordt.
De ketel zal daarna de c.v. installatie opwarmen.

Als zich dat niet in deze volgorde voordoet is er wat anders aan de hand.
 
Met een ketel zonder boiler, maar met een platenwisselaar of een tweede spiraal bij de brander, heb je dit ook.
Als de ketel warmer wordt voor CV gebruik of om het tapwater-deel op temperatuur te houden, kan er ook een druppel uit de inlaatcombinatie komen. Het water wordt immers warmer.
 
Ok dank, het is volkomen normaal gelukkig. Ik zal dan even op zoek gaan naar een manier om hem met een 32 of 40mm buis te verbinden want die zit daar vlakbij als standleiding en afvoer.
 
Hij lekt alleen als ik de stroom aansluit van de c.v. ketel, daarna draait hij de hele dag zonder te druppen. Ik heb hem nu 1x 's nachts laten draaien en toen ik de volgende dag terugkwam had hij ook gedruppeld. Er zitten verder nog geen kranen op de waterleidingen. Lekken deed hij na een paar minuten en daarna werd het water naar de radiatoren warm. De volgorde lijkt dus te kloppen.

Dit is de ketel:
52732_IMAG0623_1.jpg


En de inlaatcombinatie? rechts onder op de c.v. ketel:

52732_IMAG0681_1.jpg
 
Het zou eventueel kunnen zijn, dat je cartridge doorlekt naar je boiler.. dan zal hij de boiler ook tijdens cv licht opwarmen waardoor de inlaatcombinatie gaat lekken (dat het lekt is normaal, koud water wat warm wordt heeft een hogere dichtheid en is dus 'zwaarder qua volume'
 
Precies verkeerd om; warm water heeft een kleinere dichtheid dan koud water. Daardoor zet water wat opwarmt uit.
Verder: je zet de ketel helemaal uit. Dat de inlaatcombinatie lekt bij het opwarmen van de boiler is geheel normaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan