Dubbele schakelaar vervangen door 1 dimmer en 1 schakelaar

Toet007

  • #1
Ik heb een dubbele schakelaar, links zit een ''led'' gloeilamp op en rechts zit en plafond Halogeen eettafel lamp op.

Ik zou graag op de halogeenlamp een dimmer willen, is dit mogelijk om dit in 1 unit te doen, of moet ik de schakelaars splitsen en een nieuw gat frezen e.d.

Als dit in 1 unit kan kan iemand mij vertellen waar ik die schakelaars kan kopen, want ik kan hem bij mijn bouwmarkt niet vinden.

Alvast mijn dank.......

 

Confidence

  • #2
Een seriedimmer
 

@$T

  • #3
Een seriedimmer gaat niet werken omdat de"andere"lamp een LED lamp is. Als de halogeen plafondlamp 220 v is of uitgevoerd met een elektronische trafo kun je met Klik-aan Klik uit wel uit de voeten. Je moet er wel het een en ander voor doen. Je neemt de mini dimmer AWMR-210 die kun je achter de bestaande schakelaar plaatsen. Met elke afstandbediening kun je dan je lamp dimmen. Er is zelfs een schakelaar die zo plat is dat je deze zonder problemen naast de bestaande kan plakken.
 

Toet007

  • #4
Dus met dat systeem maakt het niet uit of er een trafo op zit of niet, maar ik wil wel me licht kunnen dimmen.
 

@$T

  • #5
Tja, hoe kun je dat zien...... Wat voor lampje(s) zit(ten) erin Zijn het buislampjes van zo,n 5-10 cm lang dan is het zeker een 220 v armatuur. Maar er kan ergens in de voet een trafo zitten. Heb je geen do0cumentatie er van? op de lampjes staat wel welk voltage ze zijn. Succes!
 

Toet007

  • #6
2 cm glazen lampjes, 20 wat 2v staat erop.........
 

@$T

  • #7
Het wordt al iets duidelijker. Ik denk dat er 12 volt staat en dat de 1 wat onduidelijk is. In dat geval is er een trafo aanwezig. Maar is dat een elektronische of een conventionele?
Er staat ergens wel wat op. Een trafo is een soort van broodje met 4 of 6 aansluitingen.
Het is vooral; belangrijk of het een Tronic of een gewone is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu