Dubbele draagbalken?

Mokiem

  • #1
Beste Forumleden,

Onlangs ben ik begonnen met het verbouwen van ons appartement. Het betreft een appartement op de 1e verdieping (boven ons zit er nog 1 appartement).
Dit appartement had een rietplafond, welke ik eruit heb gesloopt zodat ik isolatie kan plaatsen en verder afwerken met een gipsplafond + stuc.

Ik zie 2 balken, waarvan 1 grotere balken zijn waar ook het hout van de bovenburen op is geplaatst. Daaronder zie ik balken van een kleinere formaat. Voor zover ik zie dragen de kleinere balken niets. Het rachelwerk + rietplafond zat wel aan deze balken.

Mijn vraag luid:

Kan ik de kleinere/dunnere balken probleemloos verwijderen, zodat het rachelwerk en plafond aan de grotere balken worden geplaatst (met glaswol isolatie tussen de balken), of is het niet juist om de kleinere balken te verwijderen?

Wellicht heb ik niet de juiste termen gebruikt. Bijgaand heb ik een foto toegevoegd om de situatie wat beter te laten zien.

Alvast bedankt!

200.jpg 300.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Die kleine balken zijn bedoeld als plafondhanger.
Dan heeft doorbuigen van de vloer geen gevolgen voor het plafond, zoals scheurvorming.
Dus plafond bevestigen aan de kleine balken.
Plafond moet minimaal 30 minuten, of meer! brandwerend zijn.
 

Mokiem

  • #3
Beste Rola,

Hartelijk dank voor je snelle en duidelijke antwoord. We laten de plafondhangers rustig zitten en zullen het nieuwe plafond hierop plaatsen.

Een vervolg vraag;
Is het beter om de glaswol isolatie tussen de draagbalken of tussen de plafondhangers (of tussen beiden) te plaatsen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu