Drukverlies Remeha Avanta CW4

Lau-tje85

  • #1
Beste klussers,

Een paar dagen geleden ging ik naar het washok waar ook de ketel hangt en toen zag ik een plas op de grond liggen. Vervolgens bleek dat de druk op 0 bar stond. Ik heb de ketel 's ochtends bijgevuld, maar 's avonds was de druk alweer met 0.2 bar teruggelopen. De volgende ochtend was het nog minder en heb ik weer opnieuw de ketel bijgevuld. De ketel zelf en het overdrukventiel zijn niet vochtig. De inlaatklep verliest wel een aanzienlijke hoeveelheid vocht (als je er een papiertje in doet, is die heel snel nat).
Ik vrees nu dat er een lek in een leiding zit, wat zou betekenen dat de vloer open moet. Ik hoop dus dat het ook een andere oorzaak kan hebben!! Kan iemand mij helpen?
Het betreft een geheel nieuwe installatie (vorig jaar gekocht en geinstalleerd, evenals de leidingen -> er waren alleen gaskachels en we hebben zelf cv aangelegd). Het wordt wel gewoon warm in huis en warm water doet het ook.

Ik wacht jullie reactie af.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Merk type framenummer of een foto van de situaltie, onze glazenbollen zijn helaas defect.
 

Bollo

  • #3
Komt het water niet gewoon uit de ketel? Je verteld ons dat je het water op de vloer zag en water heeft altijd de neiging om omhoog te stromen :wink:
Dus een leiding (onder de vloer) lijkt me een beetje stug.
 

Lau-tje85

  • #4
Aanvankelijk lag het water op de grond, dit kwam denk ik van het overdrukventiel. De druk was toen 0 bar. Maar nu, moet ik elke dag bijvullen, omdat de druk ongeveer 0.4 bar terugloopt per dag. En nu ligt er geen water meer op de grond en de ketel is ook druk van onderen. Het was dus maar eenmaal dat er water op de grond lag. Maar sindsdien moet ik elke dag bijvullen. Het was dus voor de volledigheid dat ik dit er bij vermeldde.
 

Lau-tje85

  • #5
Sorry :) Heb ik inderdaad ook weleens last van, defecte glazen bollen.
Het betreft een Remeha Avanta CW4.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
@ Bollo, een lekke leiding in de vloer kan best een plas op de tegels veroorzaken, water gaat niet vanzelf omhoog maar onder druk komt het heus wel omhoog wanneer het naar andere kanten niet weg kan.
 

Bollo

  • #7
@jan...
Daar heb je ook gelijk in. De expansievat kan natuurlijk ook het water weer omhoog drukken.

Aan TS...

Is er aan het leidingwerk tzt ook nog iets verandert? En zijn het allemaal soldeerverbindingen of koppelingen met snijringen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu