Drukverlies Intergas HRE 36/30

Ikkeja

  • #1
Hoi,

Sinds eind april wordt de cv-ketel alleen voor warm water gebruikt, er is geen vraag voor cv aangezien de thermostaat laag staat ingesteld.

In juni ben ik erachter gekomen dat onze cv-ketel (2012 gemonteerd in toen nieuwbouwhuis) druk verliest. Tijdens de vakantie is de druk zelfs teruggelopen tot 0.

25 Augustus heb ik bijgevuld tot 2.0 en na nog een rondje ontluchten was de druk stabiel op 1.8. De druk neemt nog steeds langzaam maar zeker af: inmiddels alweer 1.4. De kleine toename van de druk in het plaatje (6 september) komt doordat ik de CV even heb laten draaien om te kijken wat er zou gebeuren met de druk. Indien het expansievat niet goed zou zijn zo de druk volgens mij veel verder oplopen?

Het overstort ventiel is kurkdroog dus daar zal het niet lekken. Alle leidingen (in het zicht) zijn droog.

Bij het zoeken naar mogelijke oorzaken kom je vaak problemen met het expansievat tegen. Dit zou toch niet voor kunnen drukverlies zorgen als de cv niet wordt gebruikt?

Een andere mogelijkheid zou een lek(je) in de warmtewisselaar. kunnen zijn. In een gezin met 3 kinderen kan ik echter niet de ketel lang genoeg uitzetten om te controleren of er niet toch water uit de condensafvoer loopt.

Heeft iemand hier 'DE' tip om te controleren of het de warmtewisselaar is? heb ik iets over het hoofd gezien wat het oko zou kunnen zijn?
 

Marcn88

  • #2
Een lekkage van de warmtewisselaar bij een intergas is nagenoeg onmogelijk, dit omdat er een koperen spiraal in een aluminium wisselaar is gegoten.
Wat wel kan is een langzaam maar cker overlijdend expansievat of een lekkage van een ontluchtinsventiel oid dit kan ook als de cv niet draait er staat immers wel druk op de installatie, ook kan er een koppeling binnen in de ketel lekken van bv de pomp of de wisselaar
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Ik heb bij deze ketels nog nooit een lekke wisselaar gezien, of van een collega gehoord over een lekke wisselaar.
Ik zou er dus van uitgaan dat de lekkage elders is.
(of lucht in de installatie die uit automatische ontluchters ontsnapt)
 

Tumkie

  • #4
Toch zeker het expansievat correct controleren ... zou het eerste defect vat niet zijn met rare fenomenen tot gevolg ...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu