Druk verhogen voor rainshower

Robkuh84

  • #1
Hallo,

Ik heb enkele weken geleden een nieuwbouwwoning gekocht en zit nu met het volgende:

Ik wil graag een "rainshower". ofwel een brede douchekop waar lekker veel water uitkomt. Nu heb ik hier en daar wel enkele zien liggen voor een leuke prijs, maar nu vrag ik mij af of dit op elke douche past. Ik heb namelijk ergens gelezen dat de druk vorhoogd moet worden, zodat er meer/sneller water uitkomt.

Kan iemand mij vertellen hoe dit precies zit?

Alvast bedankt.

Gr. Rob
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
De vraag is of je warmwater voorziening die hoeveelheid kan leveren en of de leidingen dik genoeg zijn.
 

DaPryde

  • #3
Het gaat niet om de druk maar om het aantal liters water dat je warm-water installatie per minuut kan leveren. Deze capaciteit wordt bepaald door 2 dingen.

1. capaciteit die bij de ketel aangeleverd wordt:
Als de watertoevoer niet voldoende is dan kan ook een ketel met grote capaciteit niet de gevraagde hoeveelheid leveren. Bij nieuwbouwwoningen zit dit meestal wel goed, maar oude woningen hebben vaak geen 22mm leiding naar de ketel liggen.

2. capaciteit van de ketel:
Dit wordt in de handleiding van de ketel aangegeven met een "comfort warm water klasse" (CW). Bij nieuwbouwwoningen is dit meestal CW-3. Dit betekend dat ca. 10l/min. Navraag bij de leverancier geeft uitkomst of dit voor de betreffende regendouchekop voldoende is. Meestal is dit echter niet zo, met als resultaat een pis-straaltje. Voor de gewenste straal heb je hogere CW-klasses nodig.




Succes
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Let wel op, dat er uit een Rainshower geen harde straal uitkomt.
Dit wordt vaak wel aangenomen, maar dat is niet zo.

De naam zelf zegt het ook al, regendouche.

Bij de goede merken, wordt er via een vernuftig systeem, lucht aan het water toegevoegd, zodat het lijkt of je een grote water straal hebt, en het water verdeeld wordt in de grote douche kop.

Maar uiteindelijk moet je het eigenlijk als een regenbuitje zien.
 

Kasperht

  • #5
De ervaring met mijn Rainshower douche komen wel overeen met wat Peter beschrijft: niet een hele sterke straal, maar een over een groot oppervlak verdeelde hoeveelheid water waardoor je in een lekker warm tropisch regenbuitje staat :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu