Droger Beko dpu7380x wordt niet warm

Giannina

  • #1
Hallo,

Er is een te natte was in mijn droger gegaan (niet door mij) Daarna is er een kortsluiting geweest en nu draait die wel maar hij wordt niet warm.

Daarvoor nooit geen problemen.

Lijkt me sterk dat het verwarmings element is.Want het is echt na de korstluiting. Ik heb hem nu half uit elkaar wie heeft een idee wat het zou kunnen zijn. Ik heb inmiddels ook al een halve hond (haren) eruit gestofzuigd.
Ik heb geen geld voor een nieuwe dus zou hem heel graag weer aan de gang willen krijgen.

M.v.g. Giannina
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor zover ik gegevens van deze droger kan vinden is dit een warmtepompdroger. Dat betekent dat er helemaal geen verwarmingselement in zit maar een compressor (zoals bij een koelkast).

Bovendien kan die kortsluiting (was het geen aardlek?) gevolgen gehad hebben voor de elektronica in het apparaat. Daar heb je geen weet van als je niet weet wat er precies gebeurd is.

Te natte was (ongeacht wie dat gedaan heeft, wat maakt dat nou uit?) hoeft helemaal niet de oorzaak te zijn geweest. Tenzij de boel zo nat was dat het water over de onderdelen onderin de machine is gelopen. Maar dan nog zou bekeken moeten worden wat er gebeurd is.

Een warmtepompodroger is niet iets waar je maar even aan sleutelt, zijn veel te ingewikkeld.

Mijn idee is dat je er, behalve beperkt schoonmaken, beter van af kunt blijven en het aan een vakman zou moeten overlaten.
 

Giannina

  • #3
Inmiddels ben ik alweer wat verder. Dat van die natte was dat was het niet. Waarschijnlijk stond er teveel aan apparaten aan. Mijn zoon zijn kamer en mijn slaapkamer en de badkamer zitten op dezelfde groep als de keuken.

Er zit een bak onder de trommel die moet 1 x per jaar schoongemaakt worden? Klopt dit.

Of het water wat niet weg kan lopen dat zorgt dat die niet warmt.

Dat kreeg ik te horen.

Tja aangezien die geen foutmelding geeft weet ik het ook niet. Maar het zou idd goed kunnen dat die verstopt veel huisdieren hier en dat zag ik al toen ik hem openmaakte hoeveel stof en haren erin lagen.
 

Wasb33r

  • #4
Giannina schreef:
Er zit een bak onder de trommel die moet 1 x per jaar schoongemaakt worden?
Is het een zelfreinigende warmtepompdroger?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu