Beko warmtepomp droger, reservoir melding

Lampje45

  • #21
Dan zit je afvoer toch niet goed aangesloten want het borrelen kan natuurlijk niet terugslaan naar je droger. Je zult dan een duo afvoer moeten maken waar beiden kunnen ontluchten.
Duo afvoer.jpg

Dit als voorbeeld.
Want de pomp presteert wel goed zag ik. Het zijn magneetpompen, die zijn nogal lawaaiig. Maar zolang als hij nog zo presteert. Zou ik hem niet vervangen.
Wat betreft de azijn als wasverzachter, natuurlijk kun je gewoon tafelazijn gebruiken maar dat is een stuk duurder.

Bij de installatie van mijn wasmachine tijdens de nieuwbouw heeft men, bij het aansluiten, een fout gemaakt en die onder het bad aangesloten. Als er ook maar enige aanslag in de leidingen zit, dan loopt het bad vol met waswater.
Als tijdens het douchen de pomp gaat lopen sta je in een keer tot je enkels in het waswater
Sinds ik schoonmaakazijn gebruik als wasverzachter, is het niet meer voorgekomen en heb ik nooit meer duo ontstopper hoeven te gebruiken.
Het gebruik van azijn als wasverzachter heeft zoveel voordelen. De kleuren blijven beter, de was wordt zachter, want azijn bindt kalk aan zich, de leidingen blijven schoner en je hebt minder last van vervuiling van je wasdroger. Want ook het vochtmeetsysteem van wasdrogers wordt door wasverzachter verstoord.
Het pompsysteem wordt minder verstoord. En het is ook nog eens spotgoedkoop. Bij de Aldi was er van de week zelfs schoonmaak azijn met lavendelgeur. En je ruikt het echt niet aan je wasgoed.
Het neemt ook nog eens geurtjes op.
 

Dinky173

  • #22
Het zit al 15 jaar op dezelfde manier aangesloten dus dat geloof ik wel.
Ik ben er inmiddels achter dat de afvoer die horizontaal van een kant naar de andere kant van de zolder loopt helemaal dicht zat met zand, vet, bagger etc. Kan hem niet loshalen omdat deze in een koof zit, heb er een gat ingeboord en met een riool veer helemaal leeg gehaald. Alles loopt weer als een zonnetje :-)
Bedankt voor het meedenken :bedankt:
 

Lampje45

  • #23
Mooi zo om te horen daar doen we het voor!
 

Strosek

  • #24
Hallo Allemaal, na het zoeken van dezelfde foutmelding kwam ik hier terecht :-)
Ik heb een beco DC7230 bx maar dat maakt voor de werking niets uit lijkt me.

Problemen zijn hetzelfde zoals eerder beschreven, ik heb vlotterbak schoongemaakt (zat wel wat in maar niet gek veel) de slang naar de afvoer is leeg en schoon, de pomp werkt (met 230 erop) prima. switch heb ik meermaals gemeten maar die lijkt het gewoon te doen.

Toch staat hij na een tijdje op storing ( reservoir vol) na een paar keer reset en te rommelen met die bak/vlotter gaat hij weer afpompen en weer aan de gang ..

ik ken het progamma natuurlijk niet (wanneer hij contact moet meten en wanneer niet in welke stap, heb geen SCADA thuis ;-)
Iemand nog wat tips ?

Alvast bedankt! Mvrgt Peter
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu