Droge kruipruimte Isoleren.

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #41
Ik zou me er geen zorgen over maken. Het was eigenlijk beter geweest om eerst de folie te leggen, een week te wachten en dan pas te isoleren om dit soort dingen te voorkomen. PIR kan echter prima tegen vocht, dus dat probleem lost zichzelf wel op.
 
  • Like
Waarderingen: Stefan1980

Stefan1980

  • #42
De kant van de blauwe lijnen is dit de noordkant van de woning. Het kan zijn dat als je isolatieplaten tegen de wand gaat zetten dat het daar net een fractie warmer kan worden.
Aan de andere kant van het muurtje is geen condens. Boven de vloer daar is misschien een radiator geplaatst en deze kan die zone net iets warmer maken.
Je kruipluik is net zo goed geisoleerd als de vloer?
De kant van de blauwe lijnen is de oostkant. Aan de andere kant van het muurtje is inderdaad geen condens. Daarboven is inderdaad een radiator over de volledige lengte.

Boven de blauwe lijnen is er ook de achterdeur en raam. Ik zal sowieso grondfolie plaatsen.

Het kan zijn dat als je isolatieplaten tegen de wand gaat zetten dat het daar net een fractie warmer kan worden
. Bedoel je hiermee een beetje zoals in onderstaand voorbeeld ?

Kruipluik heb ik nog niet geïsoleerd. Ik moet eerst de zijkanten van het kruipluik strak maken en dan kruipluikplaat met pirplaat bekleden waardoor deze strak afsluit.

randstrook.png
 

Stefan1980

  • #43
Ik zou me er geen zorgen over maken. Het was eigenlijk beter geweest om eerst de folie te leggen, een week te wachten en dan pas te isoleren om dit soort dingen te voorkomen. PIR kan echter prima tegen vocht, dus dat probleem lost zichzelf wel op.
Dank je. Ik ga a.s. week ook de grondfolie leggen en kruipluik isoleren. Dan houdt ik de boel nog wel even in de gaten.
 

Stefan1980

  • #44
@Impie - Ik ben begonnen en kan de folie op deze manier leggen. Zie foto. Deze folie stopt dus de verdamping van het vocht en komt dus ten goede van de algehele luchtvochtigheid.

Dat is de functie toch van de folie?



zeil kruip.jpg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #45
Ja
 
  • Like
Waarderingen: Stefan1980

Stefan1980

  • #46
Bijna klaar. De laatste loodjes zijn spreekwoordelijk het zwaarste.

Ik moet even bekijken hoe ik netjes hier folie kan leggen. Lopen een "wirwar" van leidingen die ik allemaal zo netjes mogelijk onder de folie wil hebben. ( en natuurlijk opruimen haha ).

20221012_172734.jpg


Daarnaast is de laatste klus om het kruipluik te isoleren. Deze sluit nu niet mooi aan dus een nieuwe omranding maar ik ga ook de zijkanten van de ingang kruipruimte bekleden met betonplex ( heb ik nog liggen ) en dan op het luik een dik deel pir die dan mooi strak past tussen de betonplex kist/omranding. Dit moet dan mooi afsluiten.

20221012_171542.jpg


Dank allemaal voor de tips en dan voornamelijk @Wgb en @Impie .:prima:
 

Mraze

  • #47
Ik heb met interesse meegelezen met je situatie!

Hoe ben je met de wirwar aan kabels omgegaan uit je laatste post?

Mocht je de PIR plaat van je kruipluik niet strak genoeg op maat krijgen voor het gat: Ik heb dat hier nauwer sluitend gemaakt door de randen van het gat af te dekken met dunne plastic afdekfolie, de randen van de PIR plaat in te spuiten met PUR schuim en het luik vervolgens terug te plaatsen. Laten drogen en daarna kan je het plastic weghalen. De PUR hecht niet aan het plastic, maar kruipt wel overal heen, zodat je een mooie afsluiting krijgt van je kruipluik isolatie en het gat.
 

Stefan1980

  • #48
@Mraze - uiteindelijk heb ik zoveel mogelijk van de kabels/leidingen kunnen wegwerken onder zeil/folie. Dit was eigenlijk toch makkelijkere dan gedacht doordat ik een losse strook folie eerst heb kunnen plaatsen waardoor alles hieronder lag. Tot op heden ligt dat prima :-).

Kruipluik/ruimte is heel mooi afgesloten. Ik heb inderdaad ook combinatie van Pir en Pur gebruikt. In combinatie met een goede bekisting sluit dit ook mooi af nu.

Ik ga eind November nog keer naar beneden om even te checken of alles nog goed hangt en ligt. Als dit het geval is dan kruip ik de eerste paar maanden niet meer naar beneden en kijk begin mei wel eens een keer weer.
 

Mraze

  • #49
Fijn dat alles gelukt is. Hopelijk ga je verschil merken deze winter!
 

Stefan1980

  • #50
Ja, dat hoop ik :wink:

Was wel flinke klus. Maar hierbij ben ik wel van mening dat goede ( in mijn geval betere ) voorbereiding ontzettend veel tijd en energie had gescheeld.
 
  • Like
Waarderingen: Mraze

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu