Drogen stucwerk op 2 plekjes bevorderen tbv behang

Joostbon

  • #1
Er zijn diverse topics over het drogen van stucwerk, waarbij ventileren het belangrijkste is.

Dat hebben we gedaan, geholpen door het prachtige weer en een licht windje was het stucwerk met een dag of 5 mooi droog in de woonkamer en keuken. Eerder dan verwacht! Alleen op 2 plekken waar voormalige stopcontacten zaten zit het er dikker in en was het nog niet droog. Maar inmiddels zijn we weer een 1,5 week verder , alles open gehad al die tijd met heel mooi weer van de afgelopen 2 weken en hoewel die 2 plekken wel wat bij kleuren is het nog steeds niet mooi egaal droog.

De luchtvochtigheid in huis is laag omdat de muren al een tijdje droog zijn. alles staat open. Bouwdroger heeft dan ook weinig zin. Probleem is nu dat de behangers woensdag komen. Is er nog iets wat we kunnen doen om die 2 plekjes versnelt nog te laten drogen zonder problemen? (in 2 dagen)

Denk dat voor renovlies het echt helemaal droog moet zijn namelijk anders beginnen ze niet ben ik bang voor (en de keuken staat voor volgende week op de planning) :roll: maak mij nu toch wel zorgen.

Blijkbaar was 20 dagen aanhouden voor drogen stucwerk nog niet voldoende op alle plekken, ondanks het mooie droge zonnige weer
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als je een ventilator hebt, dan die er voor zetten.
Dat droogt het snelst.
 

Joostbon

  • #3
Bedankt! hele nacht de ventilator er op gehad, het lijkt inderdaad wel wat minder te worden.

hopelijk op tijd al het vocht er uit voordat het renovlies geplakt gaat worden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu