Driewegklep kapot?

Diamondcutter

  • #1
Ik heb de afgelopen 2 dagen een 4-tal keer voorgehad dat de verwarming aan ging zonder dat daar vraag naar was van mij of de kamerthermostaat.

Toen ik vanmorgen opstond was het 23 graden in huis alhoewel de nachttemperatuur op 15 ingesteld staat. een vlugge blik op de gasmeter leerde mij dat de verwarming deze nacht idd aangegaan was.

Nu is mijn gedacht dat de driewegklep hapert of mss zelfs defect is. Ik heb een test gedaan in het 1e diagnoseniveau onder d35 nl de stand van de driewegklep. deze stond op stand 0 (=verwarming), toen draaide ik de kraan open voor warm water en de klep sprong naar stand 100 (=warm water), daarna liet ik de verwarming aanslaan en sprong hij weer op stand 0.

Als ik echter geen warm water of verwarming vraag springt de klep niet naar stand 40 (=middenste stand). Is dit normaal? Als je het laatst warm water gevraagd hebt blijft hij dus in stand 100 en idem voor verwarming dan blijft hij in stand 0 staan

Of ligt het probleem nog ergens anders?
 

Ceeshobby

  • #2
Graag iets meer informatie. Merk ketel? Zet eens een warmwaterkraan open en voel onder aan de ketel of de aanvoerleiding warm wordt. Zo ja dan lekt je driewegklep. Is per merk of type ketel verschillend, daar willen we hier eerst het merk ketel weten.

Succes.
 

Diamondcutter

  • #3
De ketel is een Vaillant Ecotec vcw 296
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ik vraag me af of die standen werkelijk gemeten standen zijn of uitgestuurde standen.

Als de motor netjes van 0 naar 100 loopt hoeft dat niet te betekenen dat de klep dat inwendig ook doet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu