Drama met Warm water/CV

RuudvOoy

  • #1
Alvorens een monteur in te schakelen (muchos pesos) zou ik (twee linkerhanden) graag eens bij jullie kenners een probleem willen droppen.

Wij hebben al maanden last van maar zeer kort warm water uit de douche. Wordt de laatste tijd zo erg dat we de verwarming op 30 moeten zetten en de radiator in de douche (hoogste radiator) opendraaien om überhaupt warm water te krijgen in de douche. Vervolgens horen we 9 van de 10 keer na pakweg een minuut een stuiterend geluid en wordt het water koud. Uit en aanzetten helpt soms, maar dan weer na een minuut plonkplonkplonk en koud water !

De kraan in de keuken geeft wel 'eindeloos' warm water. Tot je hem uitdraait, dan duurt het uren voor je er weer warm water uit krijgt. Soms doet hij het wel de tweede keer.

Ook moeten we onze radiator om de druk acceptabel houden ongeveer 1 keer in de maand ontluchten en de laatste weken de vlam in de cv-ketel aanklikken.

Heeft iemand een idee waar het probleem ligt ?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Geeft u even aan om welk toestel het gaat ?? Merk,type,bouwjaar
 

RuudvOoy

  • #3
Een AWB Thermo Master 23.19 WT bouwjaar 1991 (da's zeker wel heel oud, of nie?) !
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het kan de luchtdrukschakelaar zijn,oorzaak ventilator vuil.

Droogkookbeveiliging kan het ook zijn.(vervangen)

Driewegklep kan ook niet vergenoeg omhoog gaan bij het tappen.(vervangen).


U ziet het het kunnen diverse dingen zijn.
 

Nova

  • #5
Zo als mijn voorganger al een paar tips heeft geven om u op weg te helpen om van de problemen af te komen, is mijn vermoeden dat de driewegklep ze beste tijd heeft gehad. als toevoeging hier op (gezien het probleem voornamelijk in de badkamer het ergs voor doet) zou ik u het advies willen geven om de douche kop en de slang tussen de meng kraan en douche kop te controleren op kalk vorming. mocht er veel kalk vorming aanwezig zijn dan is het verstandig om deze twee onderdelen ook te vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu