Drainagebuis

Peet

  • #1
Ik heb last van water rond mijn huis.

Nu wist mijn buurman mij te vertellen dat de vorige eigenaar bij het bouwen van het huis een drainagebuis over heeft gedaan die recht op het huis zou uitkomen. Hij wist echter niet precies waar deze buis zou liggen, noch hoe diep deze zou liggen. Aangezien deze buis het drainagewater van een veld van 2 hectaren wegvoert, kan je begrijpen dat deze voor overlast kan zorgen als ze niet opnieuw op de riolering aangesloten wordt.

Ik heb al een paar sleuven van ongeveer 70 cm diep gegraven, maar tevergeefs...

Heeft iemand een tip over hoe ik deze buis kan vinden? Want nu voelt het aan alsof ik naar een speld in een hooiberg zoek.


Alvast bedankt,
Peter
 

Pepjo

  • #2
Ik zou natuurlijk over wichelroedelopers kunnen beginnen, maar het handigst lijkt me om te sonderen. Met een metalen staaf om de zoveel centimeter ongeveer een meter diep prikken. Dan zou je hem tegen moeten komen.

Het allerhandigst is natuurlijk de vorige eigenaar op te sporen, mits nog in leven.
Die zou meer uitsluitsel moeten kunnen geven.
 

Torching Vark

  • #3
Ik begrijp dat de buis al aangesloten is geweest, kun je daarom de plek vinden waar deze aangesloten zou moeten zijn? Of indien meer mogelijkheden, de plekken waar dat mogelijk zou zijn. Dat vertelt je niet waar en hoe de buis in het veld ligt, maar geeft misschien wel een tip hoe je hem weer aan kan sluiten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
@ Torching Vark: Dat antwoord verheldert de zaak behoorlijk.


Ter zake: Er zal ongetwijfeld een firma te vinden zijn die weet hoe diep de buizen in uw omgeving gelegd worden, veelal is die op grote lijnen hetzelfde i.v.m. de grondwaterstand.
Verder vind ik de tip van Pepjo een poging waard.
 

Torching Vark

  • #5
Jan schreef:
@ Torching Vark: Dat antwoord verheldert de zaak behoorlijk.
:?: :?: :?:

De TS geeft niet een heel duidelijke omschrijving van het probleem. Zoals ik het zie heeft hij/zij een huis gekocht en dat laten verbouwen (uitbesteed). Daarbij is de drainage losgekoppeld (waarvan de TS toen nog niet wist dat deze bestond). De TS vreest dat de losgekoppelde drainage voor overlast zorgt en wil deze weer aansluiten.

Er zijn denk ik twee manieren om dit probleem te benaderen:
- uitvinden waar de buis ligt in het veld van 2 ha.
- uitgaan van een vast punt waar de koppeling met het riool plaatsvindt.

De tweede methode lijkt mij handig(er) omdat het de mogelijkheden beperkt.
Op tekeningen van het huis en misschien de tuin kun je in de oude situatie nagaan waar de aansluitpunten van het riool zaten. Indien in de oude situatie de drainage aangesloten zat dan is het logisch als het begin van de buis bij één van deze punten te vinden is.

Hoe zeker is de TS trouwens dat de buis er werkelijk ligt? En misschien kunnen we iets meer achtergrond krijgen, het door mij geschetste scenario is ook maar een gok.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu