Hemelwaterafvoer blokhut op drainagebuis?

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb een blokhut gekocht van 12 m2. Hierdoor ga ik ook de kweekkas verplaatsen. Beide hebben een hemelwaterafvoer. Is het mogelijk om het hemelwater af te voeren via de drainagebuis die op 1 meter diepte ingegraven is onder de blokhut en uitkomt op de singel achter het huis?

Ik weet precies waar deze ligt. Als ik 'm opgraaf en ik kan er een PVC-pijpje insteken waar de HWA op aangesloten is ben ik tevreden. Daarna wel goed afdichten, anders loopt de pijp vol met grond / zand.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geen ervaring, maar ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen waar denk je zelf aan dat het niet ideaal is.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik weet niet of een drainagebuis (die allemaal kleine gaatjes heeft) hier geschikt voor is. Er komt immers een flinke partij water door op 1 punt en wellicht dat dit zand / grond verderop langs de buis meespoelt naar binnen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als het water dat zou kunnen veroorzaken zet een regenton als buffer. Een kraantje onderin en zet dat een beetje open.
 

Swblom

  • #5
Lijkt me geen probleem, ik heb de hemelwaterafvoer van mijn huis en mijn schuur al jaren zo aangesloten.
Bij mij is het zelfs zo dat de drainagebuizen uiteindelijk in een ondergrondse drainagekoffer (twee kuub riviergrind op ruim een meter diep) uitkomen ipv een watergang zoals jij beschrijft.
 

Medeklusser1979

  • #6
De aansluiting op een drainage buis is normaliter geen probleem. Mits deze goed werkt. Vergeet niet dat als deze dicht komt te zitten u met een water probleem zit. Echter zal uw aansluiting erop eerder gunstig zijn dan negatief. aangezien u de doorstroming verbetert en zo dus de kans op verstopping minimaliseerd.

Let echter wel dat dit een illigale aansluiting is en hier flinke boetes op kunnen staan gezien u dan loost in openbaar water.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het is juist de bedoeling dat hwa juist niet afgevoerd wordt op een gewone riolering, de constructie als zodanig is dus niet illegaal.
Bij nieuwe gebouwen wordt het verplicht gesteld hemelwater buiten de normale riolering te houden en via oppervlakte of infiltratie af te voeren.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
De drainagebuis komt uit tussen het riet, dus niemand die dat zal zien ;). Bovendien heb ik ook last van het water van de gemeente, want als het regent, staat er een meter gras blank (beschoeiing staat dan helemaal onder water).

Maar even zonder gekheid: ik denk dat het een mooie oplossing is dieweinig graafwerk kost.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
@ Medeklusser 1979 woon je soms in België.
 

Medeklusser1979

  • #10
Nee niet dat ik weet. waarom dat?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #11
Omdat in dat land het afvoeren van hemelwater anders is geregeld. Ik lees heel veel dat ze daar het regenwater moeten hergebruiken.
 

Medeklusser1979

  • #12
Ah ik begrijp wat je bedoeld. Maar ook in nederland is nog niet overal sprake van een gescheiden systeem en mag men ook zeker niet overal zonder vergunning in het oppervlakte water gaan lozen.

Die keus is niet aan mij natuurlijk en de oplossing voor meneer is fijn. Ik waarschuw echter omdat ik mensen ken die ervoor beboet zijn door de mileu politie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #13
Mooi of niet mooi. Weer wat geleerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu