Drain aansluiten op bestaande afvoer

Nacnud

  • #1
Hallo,

Ik heb al menig topic gelezen over soortgelijke onderwerpen maar mijn huidige uitdaging nog niet tegengekomen.

Ik heb het bad verwijderd en wil op deze plek een douche installeren. Ik ben druk bezig de huidige dekvloer (5 cm) te verwijderen alvorens de drain te installeren en het benodigde afschot in de nieuw deklvoer te verwerken.

De huidige afvoer is een 75mm bocht, waarvan de rubberen ring net bover en originele dekvloer uitkomt. Het grootste gedeelte is meegestort in het beton.



De nieuwe dekvloer wordt op dit punt 6.3 cm. Ik wil hier de aansluiting maken van de afvoer van de drain op de bestaande afvoer. Hoe krijg ik dit netjes voor elkaar gezien de huidige bocht een stuk hoger ligt. Moet ik een deel van de bocht afzagen? Een gat boren in de zijkant?

Alle tips zijn welkom.

Met vriendelijke groet,

D
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Leiding in het beton opzoeken, vrijmaken, en met een bocht 15 graden omhoog leiden. Dan kun je vervolgens met een liggende bocht de aansluiting naar de drain maken.
 

Nacnud

  • #3
Bedankt voor het advies Walker.

Het betreft een breedplaatvloer. De afvoer zit bijna tegen de muur met de buren. Op de rand van de plaat dus. Ik heb ergens op het forum gelezen dat het niet verstandig is aan de randen van dit soort platen beton weg te halen. Klopt dat?

Weet je, of iemand anders, eventueel een andere optie zonder breekwerk van het beton?

Met vriendelijke groet,

D
 

Nacnud

  • #4
Als de aansluiting op de bestaande afvoer echt niet kan zonder breekwerk van het beton, dan kan ik evt de afvoer horizontaal naar de standleiding brengen door de nieuwe deklaag. Dat zal ongeveer 100 to 150 cm horizontaal gaan (dus zonder afschot). Is dat verstandig?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu