Draaislot vervangen met deur op slot

Intersloop

 • #1
Mijn achterdeur heeft 1 cilinderslot en 2 draaisloten met zo'n hendeltje.
Je hebt daar dus geen sleutel voor nodig, je draait de hendel omhoog en hij zit dicht. :(

Nu deed ik dat vanochtend ook en 1 van de 2 draaide soort van lam of dol, er was geen grip meer.Ik heb de hendel er vanaf gehaald en keek in een gat van ong. 10 mm doorsnee. eerst 10mm deur en daarachter dus het gat.

Wat ik ook probeer, er zit geen beweging meer in, en de deur zit dus nog op slot, zo'n metalen kokertje wat het kozijn ingaat.
Wat oh wat moet ik doen zonder mijn goeie deur te slopen. Aan de buitenkant van de deur is niks te zien van binnen alleen dat gat, hoe kom ik zover de deur weer te openen? :lol:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het merk vermelden kan u misschien een antwoord opleveren waar u iets aan hebt.
   

  Intersloop

  • #3
  Jan schreef:
  Het merk vermelden kan u misschien een antwoord opleveren waar u iets aan hebt.
  Staat er niet op.
  Het is zo'n hendeltje als dat je ook wel eens op toilet sloten ziet(vroeger)het is 2cm diep met daaraan de draaiarm.achter het deurplaatje bevindt zich een soort raderwerkje met 6 schoepjes. die steek je pal in de deur,
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Het is mogelijk dat er een tandje afgebroken is van het mechanisme.
  Met een schroevendraaier wil het soms lukken om de pal terug te draaien.

  Of u kunt proberen met een smal scherp voorwerp zoals een plamuurmes in de ruimte tussen deur en kozijn de pal terug te duwen.
  Lukt dit niet dan zit er niets anders op dan de deur eruit te halen, lukt dus niet met dievenklauwen, of met een los ijzerzaagblad de pal door te zagen.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #5
  In de bouwwereld wordt dat vaak een noxon grendel genoemd, ze zijn er van veel meer fabrikanten maar blijkbaar is de noxon net zoiets als thermopane van een fabrikantennaam naar een soortnaam gegaan.

  Als je deze grendel veel gebruikt hebt dan loopt hij waarschijlijk ook soepel en kun je heb via het 10 mm gat en een schroevendraaier aan de tandjes van de heugel terugduwen.
  Is die heugel niet meer aanwezig (afgebroken) dan zul je een dun voorwerp tussen de deur en het kozijn moeten duwen en de pen naar achteren zien te wrikken.
  Gaat dit zwaar probeer dan ook de deur iets te bewegen zodat de pen niet kan gaan klemmen.

  suc6

  Gerrit Bakker
   

  EdP

  • #6
  Als de scharnierpinnen verwijderd (kunnen) worden, kan de deur er hopelijk uitgetild worden zonder schade. Elk voordeel hep se nadeel zou een bekende filosoof zeggen. Als het gelukt is, dievenklauwen monteren, want je wilt niet dat dit nog 's ongevraagd herhaald wordt door een wildvreemde.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #7
  Is het een naar binnendraaiende deur dan zijn dievenklauwen een heel stuk minder noodzakelijk.
  Oké ik weet dat volgens de voorschriften er geen onderscheid gemaakt wordt tussen een naar binnen draaiende deur of een naar buiten draaiende deur, maar ik moet de 1e inbreker nog tegen komen die eerst in gaat breken en vervolgens de tijd neemt om de scharnierpennen aan de binnenzijde te gaan verwijderen.

  suc6

  Gerrit Bakker
   

  Amdusias

  • #8
  Het gaat maar om 1 noxon grendel?... gewoon dat plaatje waar de hendel aan vast zat er afdraaien, en daarna de onderste er ook af halen , en gebruik deze om de gene die kapot is los te draaien , en koop vervolgens een nieuwe , en vervang hem gewoon...

  Noxon grendels stellen niets voor... dus gedonder met scharnier pennen is echt waanzin.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu