Draaiknop gasfornuis eraf gesprongen

Digna A'dam

  • #1
Van mijn Bosch gasfornuis, nog in prima staat, is een draaiknop (zie foto 1 rechtsboven) eraf gesprongen.
De veer (zie foto 1 linksboven) en de draaiknop kan ik er weer op bevestigen, maar blijft los zitten waardoor hij weer van het gasfornuis springt.

Ik heb het volgende getetst.
  • Als ik de draaiknop zonder veer op gasfornuis zet en draai om het gas aan te doen werkt de gaspit en heb ik dus vuur.
  • Als ik de veer onder de draaiknop bevestig, de draaiknop vasthou en draai om het gas aan te doen werkt de gaspit. Maar als ik de draaiknop loslaat dan springt hij van het gasfornuis af.
  • De vlamontsteking werkt, in beide gevallen, nog gewoon zoals het hoort.

De plastic ring met de tekening van de vlamgrootte (zie foto 1 linksonder) bleef in eerste instantie op het fornuis. Deze kon ik er zonder moeite afhalen.
Na een paar keer testen (de handelingen zoals hierboven beschreven) en het af en er weer op plaatsen van de plastic ring met tekening vlamgrootte kwam er een metalen ringetje met een elastiekje er overheen (zie foto 2) uit het gat van het gasfornuis (zie foto 4) (waar de plastic ring en draaiknop in horen te zitten) over het stangetje naar voren.
Het metalen ringetje (ik denk dat het niet stuk is) is een soort klemmetje (zie foto 3) . Maar als ik het over het stangetje van foto 4 doe en naar achter schuif blijf het niet vastzitten. En ik weet niet waar het dan vast zou moeten zitten.

Wat is er aan de hand en hoe krijg ik de draaiknop weer op zijn plaats? Wie kan mij dit vertellen?
Een tijdje heb ik dit gaspit niet meer gebruikt, maar dat ik eigenlijk zonde. Dus ik hoop met een tip de draaiknop er weer op te kunnen zetten.


gasfornuis 2.jpg
gasfornuis 3.jpg
gasfornuis  4.jpg
gasfornuis 1.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
dat zwarte knel op de 1 naar laaste foto moet veer in het gat achter in de knop
als het goed is kan je hem er dan weer gewoon opduwen.
 
  • Like
Waarderingen: Digna A'dam

Digna A'dam

  • #3
Bedankt Boertje125! Top, het is gelukt. Ik snap nou dat dat zwarte metalen klemmetje de draaiknop klemt op de stang. Hij springt er nu niet meer vanaf. Ik ben blij met jouw hulp.
 
  • Like
Waarderingen: Boertje125

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu