SMEG c9gmxnl vonkontsteking werkt niet bij bepaalde draaiknop

jrest

 • #1
Hallo, we hebben een SMEG c9gmxnl gasfornuis. Normaal werkt de vonkontsteking door één van de draaiknoppen in te drukken, en dan werkt de vonkontsteking - bij alle gaspitten. Echter, bij één van de draaiknoppen werkt dit niet meer. Dus als we die knop indrukken, dan doet de vonkontsteking het nergens. Er komt wel gas. Ik vermoed dus dat er niets mis is met (de elektra van) de vonkontsteking. Ik vermoed dat de betreffende draaiknop niet goed meer is. Ik zie dat ik die los kan kopen (op internet). Mijn vragen zijn (1) is mijn diagnose correct?, en (2) hoe vervang ik die knop zonder iets te beschadigen? Daar vind ik geen informatie over. Heel erg bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Dat ligt niet aan de knop maar aan de schakelaar daarachter.
  Druk gewoon een andere knop in tijdens "gasgeven" dan werkt het ook.
   

  jrest

  • #3
  Dank voor je snelle reactie. Is het door mij te repareren door die schakelaar te vervangen?
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Zou er als leek niet aan beginnen als de bovenste methode gewoon ook werkt.
  Als je de knop eraf trekt van desbetreffende brander zou je als je in het gat kijkt een schakelaartje moeten zien zitten welke om het asje zit van de kraan , als deze los is gekomen dan is dat nog het proberen waard om terug te krijgen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu