Draaiende deur vervangen door schuifdeur (nieuwbouwhuis)

Jose123

  • #1
Om ruimte te besparen (en voor de uitstraling) wil ik graag de deur van onze trapkast vervangen voor een schuifdeur met een stalen railsysteem.
Nu heeft de deur een (dichtgemaakt) bovenlicht waardoor alleen de deur + kozijn eruit halen niet voldoende is. Het kozijn is staal en loopt door t/m het plafond. Ik denk zelf dat ik het kozijn er volledig uit kan halen en een frame kan maken (met een extra stuk om het bovenlicht ook mee te nemen). Maar zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden en hoe zouden jullie dit doen?









link vervangen door plaatje - mod
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als je het getoonde beslag wilt gebruiken, is het mooist om de opening boven de deur helemaal dicht te metselen. Waar is de wand van gemaakt? De rail moet wel goed bevestigd kunnen worden.

Alternatief is de deur kamerhoog maken en rail aan het plafond bevestigen.
 

Jose123

  • #3
We vinden het inderdaad mooi om het bovenste paneel helemaal te laten overlopen in de muur (dus zonder kozijn). Rail aan het plafond vinden wij minder mooi.

De muren zijn gemaakt van verdiepingshoge gasbeton elementen met een dikte van 70 mm.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je kan een gasbeton deel ertussen plaatsen (uit één stuk). Denk wel met een anker aan beide zijden. Of beter: stuk inzagen. Voor een naadloos geheel moet heel de wand gestuct worden, met gaas op de naden.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu