Draai kiepraam zit vast - Gu beslag

Sylvialinda

  • #1
Ik heb een probleem met een draai-kiepraam. Het is een vrij groot vierkant raam, afmeting 123 cm x 123 cm, materiaal hardhouten kozijn met GU beslag.

Het raam gaat niet meer open. De hendel draait wel zoals het moet in twee standen dus draai en kiep, maar de vergrendeling van het kozijn zit vast.Het gaat dan om de vergrendelpinnen ( ik weet niet precies hoe dit heet) die in de bovenzijde van het kozijn zitten. Aan de onderzijde bewegen de pinnen wel mee en als ik dus de hendel 45graden draai ( dus in de draaistand), dan kan ik het raam aan de onderkant dus los krijgen maar de bovenkant van het raam blijft het vastzitten. Er is iemand geweest voor het kozijn, zijn advies is om het kozijn te slopen.

Omdat het hardhouten kozijn en het dubbel glas nog als nieuw zijn heeft dit niet mijn voorkeur. Het inwendige beslag van GU is volgens mij defect en ik probeer erachter te komen hoe ik het raam open kan krijgen, zodat we het beslag kunnen vervangen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zie je de scharnieren aan de binnenzijde? Kun je anders even een foto hiervan maken?
 

Sylvialinda

  • #3

Dit is een foto van zo'n zelfde kozijn en zelfde beslag. Dit is de bovenste pin, maar die zit dus vast in kozijn waardoor raam niet meer open kan.

Ik kreeg de foto er niet goed op.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Blijkbaar is de aandrijving voor het bovenste deel afgebroken of uit de vertanding geschoten.

Ik ben bang dat er niet anders opzit dan een nieuwe raamvleugel te bestellen. Kijk even of je van een ander (gelijksoortig) raam de afmetingen over kunt nemen, dan staat het klaar als je de oude raamvleugel eruit haalt. Het glas is dan over te zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu