Draadloze wandschakelaar aansluiten

Goededag,

Ik wil een draadloze schakelaar aansluiten en zo op afstand een lamp bedienen. Naar de lamp gaat geen rechtstreeks schakeldraad. Daarom komt er achter de wandschakelaar een zender en achter de lamp een ontvanger. Nu zit er bij de zender een bruine en blauwe draad en bij de lamp een blauwe en bruine draad. Maar hoe krijg ik die zender correct aangesloten? Volgens de handleiding moet er een fase en schakeldraad worden aangesloten op de zender, maar er is dus geen schakeldraad omdat ik de lamp op afstand wil bedienen. Voldoet de blauwe draad als vervanging?

Hopelijk kan iemand me op weg helpen.
 
Misschien is het handig als je even benoemt welke zender en ontvanger je gebruikt, of als je relevante delen uit de installatiehandleiding en/of aansluitschema’s deelt.

Als je de zender moet aansluiten op een fase- en schakeldraad dan lijkt deze zender me voor jouw toepassing niet geschikt. Sluit zeker niet een nul aan als de zender een schakeldraad verwacht, hiermee kun je kortsluiting maken en de zender slopen.
 
Ik dacht dat er geen merk e.d. benoemd mochten worden, vandaar dat ik die niet had opgegeven. Het gaat om de awmt-230 van een merk dat je kan "vertrouwen". Ontvanger acm-2300-hc.
 
Die inbouwzender kun je niet gebruiken zoals jij wilt.

https://klikaanklikuit.nl/product/inbouwzender-voor-een-extra-schakeling/
Schakel (naast je bestaande lamp) een extra lamp of apparaat met je bestaande wandschakelaar.

https://klikaanklikuit.nl/wp-content/uploads/2023/01/70048_AWMT-230_KAKU_MANUAL-NEW.pdf
WAAR MOET U OP LETTEN?
• De AWMT-230 is alleen te gebruiken met een wandschakelaar die verlichting schakelt.
Het is echt bedoeld om aan te sluiten op een schakelaar die al een bestaand lichtpunt schakelt en blijft schakelen.

Bijvoorbeeld de AWMT-003 zou wel een optie zijn, die sluit je helemaal niet op netspanning aan.
 
  • Like
Waarderingen: Check

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu