Draadloze thermostaat op Nefit Topline Aquapower 2009

Leon-r

  • #1
Ik ben verhuisd en momenteel werkt onze Nefit Topline Aquapower 30HRC CW5 uit 2009 weersafhankelijk. Ik heb het gevoel dat dit niet de meest efficiënte manier van verwarmen is en wil graag een thermostaat gaan gebruiken. De ketel is momenteel aangesloten op een Moduline 400, maar deze hangt naast de ketel, en geeft dus geen representatieve temperatuur, en is niet goed bereikbaar.

Ik wil graag een draadloze (omdat er nog geen kabels liggen) thermostaat in de woonkamer. Zat te denken aan een Honeywell Wiresless Round Modulation. Deze wou ik aansluiten mbv de EMS OT converter.
Volgens deze tabel van Nefit zou de Topline EMS moeten hebben. Link

Maar: mijn Topline heeft niet het EMS logo op de aansluiting staan, en bovenstaand idee werkt ook niet. (Ketel wordt niet aangestuurd).

Ik heb gelezen over dit probleem bij de Ecomline, en daar werd aangeraden er nog een Easy connect tussen te zetten, en dat het dan wel zou werken. Mijn vraag:
- Zou het moeten werken maar doe ik iets fout met aansluiten?
- Gaat mijn situatie pas werken met een Easy Connect ertussen? (Oftewel, werkt mijn Topline met het IRT protocol?)
- Heeft iemand een beter idee voor een draadloze thermostaat (dus ook niet aan een stroomkabel), die de ketel modulerend aan kan sturen?
 

Ceeshobby

  • #2
Volgens de site van Honeywell heb je de EMS-ot convector nodig.
Is het niet mogelijk om een tijdelijke draad te leggen voor de thermostaat die je al hebt.
Merk gebonden thermostaten werken het beste, de 400 kun je op ruimte temperatuur in stellen.

Succes
 

Leon-r

  • #3
Die EMS-OT connector heb ik inderdaad, maar krijg het niet werkend. Waarschijnlijk omdat er geen EMS bus op de ketel zit.

Ik ga Nefit ook nog bellen om te vragen of zij weten of deze Topline misschien met IRT ipv EMS werkt.

De reden dat ik het liefste draadloos wil is, naast dat ik dan geen kabel hoef te leggen, ook dat de ik de thermostaat dan makkelijk kan verplaatsen als we de houtkachel aandoen, en het bv op de werkkamer ook warm willen krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu