Draadloze schakelaar merk Moeller - alles vervangen?

willem944

  • #1
Bij een verbouwing is ooit een dubbele schakelaar in een kledingkast terecht gekomen. Elektriciën heeft indertijd de zaak zo voor elkaar gemaakt dat we in de slaapkamer draadloos kunnen schakelen via dubbele 'opplakschakelaars'.

Nu is van een van de schakelaars de helft 'lam' zodat een van de lampen niet meer bediend kan worden, ook niet vanaf de schakelaar die nog wel goed is. Ik denk dat de defecte helft van de schakelaar het circuit naar die lamp blokkeert.

Het gaat om schakelapparatuur van het merk Moeller maar daar kan ik niets meer over vinden. Is denk ik geen spul dat je 'zo maar' nog ergens vindt dus het zal een kwestie zijn van alles vervangen? Duur grapje ;-)

P1040415.JPG P1040417.JPG P1040419.JPG
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Ff snel gekeken op google maar het xcomfort systeem is nog steeds verkrijgbaar hetvalt nu alleen onder eaton
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Zelfs hetzelfde artikel, CTAA-02/02, zit nog in het assortiment, al lijkt deze niet heel goed verkrijgbaar.

Een ander model, de CTAA-02/04 is wel bij diverse leveranciers op voorraad. Moet je er wel ook andere wippen (biivoorbeeld CWIZ-02/01) en een 55x55 afdekraam van een merk naar keuze bij nemen (bijvoorbeeld Gira, Busch-Jaeger, Jung, Berker, Merten maken deze).

Hier vind je een mooi overzicht van alle producten: https://www.eaton.com/ecm/groups/public/@pub/@nederland/@elec/documents/content/pct_495295.pdf

P.S. Ik neem aan dat er normaalgezien nog een blinddeksel voor die ontvangers zit, welke je voor de foto verwijderd hebt? Die inbouwdozen horen natuurlijk wel afgedicht te zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu