Draadje van thermostaat

Robertjanrietveld

  • #1
Beste mensen, ik ben een enorme leek op dit gebied.

Ik heb een hele mooie koelkast gekregen, waar de thermostaat van kapot was. Ik heb me voor laten lichten bij een winkel waar ze van die dingen verkopen en het zou heel makkelijk zijn. Nou heb ik de thermostaat vervangen en dat is allemaal goed gelukt.

Ik heb alleen één vraag. Er hangt nog zo'n draad aan, die moet ergens (achter)in volgens mij. Want wat ik begrepen heb, is dat die draad de temperatuur voelt, of zoiets. Maar waar moet die draad heen?

De koelkast is verder afgesloten, er zit alleen een heel klein gaatje in de achterwand. Maar daar past die lange draad nooit in, want als ik dat probeer dan zit hij na ongeveer een centimeter al tegen de buiten achterwand volgens mij.

Of kan ik die gewoon laten hangen?
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die "draad" is de temperatuurvoeler van de thermostaat en is essentieel voor de werking van de koelkast. Geef even merk en typenummer op, dit staat op een plaatje, meestal onder in de koelkast, en onze deskundige witgoedmensen kunnen je vertellen hoe en waar de voeler geplaatst moet worden. Even geduld, ze slapen nog.

Groeten, Hein
 

Wasmannetje

  • #3
Als u een origenele thermostaat heeft vervangen met zgn electronische voelers, ntc, dan kan het inderdaad kunnen dat deze maar op die lengte in de kast moet, maar ook als U de oude heeft verwijderd, zou U dat normaal gesproken ook hebben moeten zien.

U vervangt immers de oude door een exact dezelfde nieuwe, dus dat kan geen problemen opleveren.

Er zit zeer waarschijnlijk een ruimte en verdampersensor in die kast, de ene moet er vaak een cm of 25 in, de andere een cm of 50( ligt aan de kast)

Dus bij verwijderen van oude onderdelen altijd noteren welke draad of sensor waar in heeft gezeten.
Dat voorkomt allerlei problemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu