Douchewater designgoot loopt niet goed weg.

Roelof75

 • #1
Hoi,

Ik heb een probleem met mijn easydrain douche afvoer. Het water loopt niet goed weg. Hij lijkt alsof er overdruk in het systeem ontstaat, waardoor het water niet weg kan. Als ik het rubberen dopje uit de sifon haal, zodat er lucht bij komt, dan loopt het water wel weg, maar dan heb je een open verbinding naar het riool en dat ruik je dus. Als ik de sifon van de dichtstbijzijnde wastafel los draai helpt dat niet. Zonder de easydrain sifon loopt het water prima weg. RSS heeft vastgesteld dat er geen blokkade in de afvoer zit, ik heb zelf ook nog de afvoer doorgespoten door direct de tuinslang op de afvoer te zetten en het loopt prima en snel weg.

Easydrain heeft een nieuwe sifon ontwikkeld met minimale weerstand, dus ik was al blij, ik dacht dit gaat het oplossen, maar helaas, de badkamer stroomt nog steeds over. Nu is mij wel iets opgevallen. Als de drain overspoelt en ik het binnenwerk van het nieuwe afvoer systeem verwijder dan zie ik een dikke luchtbel zitten. Er wordt dus lucht opgesloten in de leiding vlak achter de sifon. Heeft iemand nog ideeën wat ik nog meer kan proberen of moet het vloertje eruit en gewoon een afvoerputje in het midden.

Alvast bedankt voor je reactie en mvg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  vaak zie je dat bij installatie steeds de zelfde fout word gemaakt de verloop zit vaak verkeerd om zodat het lucht niet weg wil.
  12496_verloop_2.jpg

  12496_verloop_2 in bocht.jpg
   

  Roelof75

  • #3
  Hoi Henk, bedankt voor je antwoord en duidelijk verhaal. En als dit het geval is dan blijft er eigenlijk alleen opnieuw doen over toch? Of zou je nog een workaround kunnen bedenken?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Dat je die luchtbel krijgt, kan ook zijn doordat de goot niet helemaal waterpas ligt in de breedte.
  Soms wil het ook helpen, om een klein gaatje van 3 mm in het rubber dopje te boren.
  Dat is dan net genoeg om die luchtbel weg te krijgen, en meestal heb je dan ook geen riool lucht via dat kleine gaatje.

  Je kunt even een proef experiment doen, door het dopje helemaal te verwijderen, en dan het gat met plakband dicht plakken.
  En daar dan een gaatje in boren.
  Je kunt dan kijken of het water wel wegloopt, en of je last krijgt van riool lucht.
   

  Roelof75

  • #5
  Dat ga ik zeker even proberen, bedankt voor de tip!
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  anders kan de ontstopingsbedrijf ook even een camera in de buis kijken hoe de afvoer licht, meestal moet er gebroken worden om het probleem op te lossen al meerdere keren mee gemaakt.
  Maar je kunt eerst testen met gaatje wat @ Peter zei.
   
  • Like
  Waarderingen: Roelof75

  Roelof75

  • #7
  Gaatje in de rubber dopje geboord, maar dat had niet het gewenste effect. Het is ook lastig om een mooi rond gat te boren in rubber. Vervolgens heb ik 2 gaatjes van 3mm geboord boven in de sifon zelf en dat lijkt te werken. Ik heb nu 3x gedoucht zonder overstroming. Hoe het zit met de geur is nog even afwachten, maar tot zover niets geroken, maar dat is ook afhankelijk van weersinvloeden heb ik gemerkt. Ik ben voorzichtig positief!
   

  Michel Klusser

  • #8
  Ik had dat ook, wil bijna een nieuwe topic openen tot ik al deze ervaring en verhalen heb gelezen. Wat ik gedaan heb, plastic dopje weg, goed schoonmaken met Loctite spuitbus. Ductape erop en gaatje van 1 mm maken in ductape. Probleem opgelost, lijkt me geen permanente houdbare oplossing, kwestie van tijd dat die ductape los raakt, misschien moet ik toch maar in plastic dopje gaan boren. Geen lucht geroken. Ergens zit er dus lucht, maar hoe kan dat?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Als je een slang vol water zuigt en je sluit hem af blijft meeste water hangen.
  Maak je een klein gaatje loopt het weg.
  Een riool wil vaak bij lage luchtdruk stinken en als er veel water in het riool komt zodat de rioollucht word uit geblazen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu