Douchewater blijft doorlopen

Snoepje

 • #1
Hoi,

We hebben een nieuwe inloopdouche met een regendouche. Superfijn alleen als we hem uitzetten dan loopt het water nog eventjes door ( langer dan normaal ).

Het stopt dan een paar seconden en dan komt er weer een paar seconden water uit. En dat gaat zo even door. Uiteindelijk stopt het wel.

Is dit normaal met zo'n douche en zo niet wat zouden we er aan kunnen doen?
Alvast bedankt!

Groetjes
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marsepein

  • #2
  Dit klinkt alsof de douchekop zelf leegloopt. Ik heb toevallig hetzelfde probleem.
  Ik vermoed dat er een afdichtingsring moet tussen de stortdouche en de buis waar die op geschroefd is. Ligt er op de stortdouche ook water? Of komt er water tussen de aansluiting douchekop aanvoerbuis door?
   

  H@ns

  • #3
  Zo'n kop heeft nogal wat ruimte om water in te verzamelen. Dat water komt er uit als de druk (kraan dicht) weg is.
  Het effe stoppen dan weer een guts water geven komt door langzaam vacuüm zuigen (waterloop stopt), dan weer lucht krijgen (water komt er weer uit) etc.

  De grootte van de kop bepaald hoe lang dit door gaat.

  De enige oplossing die ik zie is een aftapkraantje tussen de douchekraan en de doucheslang monteren, evt. een automatische ontluchtingskraan.
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Een automatische beluchtingskraan zal moeilijk gaan, ik begrijp dat het een vaste aansluiting buis is met een extra grote douchekop eraan vast.

  Misschien dat het toch mogelijk is informeer eens bij de leverancier daar over.

  Of wacht even af misschien dat er hier nog iemand het zelfde probleem heeft gehad.
   

  Espaan

  • #5
  Wij hebben ook een "regen"douche met vaste buis tussen kraan en de grote douchekop, maar wij hebben geen last van nalopen. Ik zou zeggen dat het niet de bedoeling is, anders ben je aan het afdrogen en krijg je nog een paar keer plensen water in je nek.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Het lijkt erop dat er valse lucht aangezogen wordt, controleer alle koppelingen of de ringen wel goed afdichten, ook een regendouche mag niet nalopen.
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Als die valse lucht aanzuigt moet er ook water uit(lekken) komen tijdens het douche lijkt me.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Hoeft niet altijd, door de druk van het water worden rubber ringen soms tegen de randen gedrukt en lekt het net niet, ook zie je er meestal niets van wanneer je aan het douchen bent, dan komt er meestal iets meer water.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu