Douchewand van metalstuds en hangende wc

Rik Mmmmm

  • #1
Hey klussers,

Mijn badkamer ben ik aan het renoveren en ik heb een vraag. Het muurtje waar ik de douche deels mee afsluit is 90 cm lang en ik wil hieraan een hangende wc maken.

Constructie die ik bedacht heb:
- Ik wil de muur van metalstuds c100 of c125 en cementbaard/ aquapanel gebruiken
- Om de metalstuds te verstevigen wil ik een plaat okoume gebruiken
- Aan 1 kant kan ik de metalstuds aan de bestaande muur bevestigen, de andere kant eindigt in ruimte
- Voor de wc gebruik ik het frame Geberit UP100

Twee vragen:
* Is dit een slimme constructie?
* C125 metalstud zijn niet goed te vinden, kan ik ook twee metalstud c75 met elkaar verbinden of c100+ c50 [om een iets dikkere uur te maken]?
 

Dimkal

  • #2
Metal stud is van zichzelf niet sterk genoeg om een inbouwframe in te bouwen. Op 120cm komt te veel trekkracht naar voren en buigt de metalstud door met als gevolg dat je tegels van de wand komen. Je zou aan een constructeur moeten vragen hoe je dit bij gebruik van metalstud ondervangt. Beter is het om een wand op te metselen met blokken. Maar goed e.e.a. hangt ook af van je aan afvoer ed. wil je dit door de wand verplaatsen? Evt duofix ruimtehoog een oplossing, dit is wel voldoende stevig voor het dragen van een wandcloset maar hier hangt wel een prijskaartje aan.
 

BigBert

  • #3
Ik zou het muurtje van 10 cm cellenbeton maken. Daaraan kun je het Geberit frame stevig bevestigen.
 

Rik Mmmmm

  • #4
Ha Dimkal, duofix ruimtegoog klinkt als een goed idee, wel jammer van de prijs inderdaad. Maar het is een goede oplossing. Ik wil het liefst wat leidingen en de afvoer door dezelfde muur verplaatsen ja.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu