Douchewand van enkel gipsplaat waterafstotend maken

Maart22

  • #1
Beste klussers,

Ik verhuis binnenkort naar een woning waar momenteel met in de badkamer een losstaande douchecabine (plastic douchebak, met 3 plastic wanden en douche in de cabine). Echter is mijn vriend 2m lang en is deze cabine voor hem te laag. In overleg met de eigenaar van het huis (en huurverlaging) willen wij zelf wel een douchebak plaatsen. Echter moeten de twee wanden (het is een douche in een hoek) die in direct contact komen met het douchewater, wel waterafstotend gemaakt worden.

Eén muur is een muur met reliëf dus deze zal eerst glad gestreken moeten worden, waarna we deze kunnen betegelen. Dit valt nog te overzien. Een groter probleem is de andere wand. Deze wand bestaat uit één enkele gipsplaat met daarachter een aantal houtenbalkjes ter versteviging. Daarachter zit nog een ruimte van zo'n 80 cm breed. De gipsplaat is geplaatst zodat de badkamer 4 rechte muren heeft. In de ruimte achter de gipsplaat begint de muur schuin af te lopen. Mijn vraag is nu wat wij kunnen doen met deze wand zodat deze wel bestand is tegen het douchewater. Want ik vermoed dat betegelen een slecht idee is omdat dit te zwaar is voor een enkele gipsplaat. Zijn er misschien mogelijkheden met bijvoorbeeld verf?

Ik kijk uit naar jullie antwoorden!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Gipsplaat uit zichzelf is niet sterk genoeg om een wand te maken. Het houten frame erachter wel. Je kan het beste dit frame verstevigen zodat je ook deze wand kan gaan tegelen. Plaats even een paar foto's van het houtwerk, dan kunnen we vertellen hoe dit te verstevigen.

Zijn het wel groene gipsplaten? Normale (witte) kunnen niet in een badkamer gebruikt worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu