Plaatsing van een douchewand

Balloo33

  • #1
Beste,

Voor mijn douchewand die ik thuis heb geplaatst ben ik op zoek naar een bevestigingsstuk/afdekkapje. Aangezien ik hier niet de juiste naam van weet hoop ik dat iemand hier mij daarbij kan helpen.
De situatie is als volgt: Mijn douchebak ligt met de lange zijde tegen de muur. Zowel aan 1 korte zijde als 1 lange zijde is een glazen douchewand. In de hoek tussen de 2 wanden staat een aluminium profiel. Het stuk wat ik zoek moet bovenaan dit profiel op de hoek gezet worden zodat de 2 wanden vaster zitten. Volgens de gebruiksaanwijzing moet dit enkel met silicone vastgemaakt worden, maar dat vertrouw ik niet.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Foto's?

Als je iets wilt 'vastmaken' gebruik dan in elk geval geen siliconenekit maar een MS-polymeer lijm. Die is veel sterker en hecht beter op allerlei materialen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Als het materiaal goed schoongemaakt (vetvrij) is voldoet siliconenkit prima, de fabrikant schrijft het niet voor niets voor.
Goed laten drogen voor ingebruikname, de kit moet uitharden, de tijd die dat duurt hangt af van de dikte van de laag siliconen.
Dit geldt overigens ook voor polymeerkit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu