Doucheslang in badrand kapot

Pascal85

  • #21
Skollie69 schreef:
Heb de rozet/moer wel los gekregen.







Dan kan je de slang er uit trekken... maar dan...

De uitvoering die ik heb (met een pennetje op de doorvoer ring) wordt vanaf de onderkant vastgezet (volgens de montage handleiding).



En dan heb ik een probleem... daar kan ik niet meer bij...
Ik krijg dus alleen de buitenste ring eraf, en niet het binnenste gedeelte. Iemand die weet hoe ik dit voor elkaar krijg, zonder onder en achter het bad te hoeven?
 

Probeerheteerstzelver

  • #22
Beste initiatiefneemster en reageerders: hartelijk dank voor de heldere uitleg en foto's. Ik had hetzelfde probleem en door alle info, ondersteunende foto's en verwijzing hierboven naar site Grohe -
https://assets.hansgrohe.com/mam/celum/celum_assets/16__hrgi0122_pdf.pdf?117 - heeft me helemaal door deze klus geloodst. Hartelijk dank hiervoor!

Helaas kon ik voor een slang niet slagen bij de vakhandel en warmteservice. Het messing nippeltje waarop de rubberen binnenslang was bevestigd waren niet meer leverbaar. Ik ben hiervoor maar zelf gaan improviseren met een nieuwe (hele, de oude was defect gegaan, waarvoor dus reparatie noodzakelijk) doucheslang van 2 meter uit de bouwmarkt. Van één zijde 2 cm ingekort om de standaard kunststof ringen te verwijderen. De aansluiting van de rubberen binnenslang (van nieuw véél soepeler!) even passend maken over de messing nippel is mij gelukt door het uiteinde 20 seconden in heet water te dopen waardoor het oprekken beter lukt. Met een heteluchtpistool kan ook, maar moet niet té slap worden. Daarna alles weer gemonteerd en klaar.
Nogmaals dank, heeft me hoop euri's bespaard!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #23
Het messing nippeltje waarop de rubberen binnenslang was bevestigd waren niet meer leverbaar.
Heb je hier ook een foto van hoe dat er uit ziet en hoe je het gemaakt hebt zegt soms meeer dan woorden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu