Doucheput verstopt, maar nu ook keukenafvoer (appartement)

JERO79

  • #1
Sinds afgelopen weekend (veel regenbuien) loopt mijn doucheputje heel slecht door. Dit is in het verleden ook wel voorgekomen, maar toen liep hij weer redelijk door na het verwijderen van haren uit het putje (deksel kan eraf).

Het verwijderen van de haren hielp niet, daarom heb ik het achtereenvolgens (verschillende dagen) met Gamma ontstopper, veel water, HG ontstopper, veel water, reinigingsveer met dunne diameter en veer met dikkere diameter geprobeerd. Er kwam wel wat haar omhoog, maar zeker geen dikke plukken.

Als ik de douchekraan of wastafelkraan aanzet dan loopt het water eerst gewoon weg... na 30 seconde hoor ik dan een soort gepruttel uit de afvoeren en zie ik water omhoog komen uit doucheputje... deze overstroomt dan, een kleine hoeveelheid haar meespoelend.

Sinds gisteren loopt ook de afvoer van de gootsteen in de keuken niet goed meer af, het water blijft erin staan en loopt dan langzaam weg. Misschien heb ik de verstopping verder geduwd met de veer?

Het betreft een appartement uit 1985, complex met op begane grond een kantoor, en 3 appartementen op 2 woonlagen. Ik zit op de 1e verdieping. In de badkamer is een wastafel, wasmachine aansluiting (verticale pijp met slang erin) en doucheputje. Afvoer wastafel en de WC (elders in woning) lopen wel gewoon goed af.

In het verleden heeft het kantoor op de bagene grond ook last gehad van verstoppingen, dat had volgens de rioolinspectiedienst te maken met zaken die door de bovengelegen appartementen doorgespoeld werden. Op dit moment heeft het kantoor nergens last van en mijn buren ook niet.

Iemand een idee wat er een de hand is of wat ik nog kan proberen voordat ik professionele hulp inschakel? Bijvoorbeeld heet water+soda, zo'n rubbere zuignap of hogedrukreiniger? Alvast bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
De liggende leiding moet eens goed door gespoten worden van zelfde geld blijft daar water in die buis staan.
 

Geef

  • #3
Ga de leidingen uitzuigen met een waterstofzuiger,, (paar tientjes bij bouwmarkt) ...

bv (heet) water in de doucheputje laten stromen,
- slang van douchekop verwijderen, (let op het rubbertje)
- slang in (open) putje,
- water uitzuigen bij elk denkbare verbinding, wasmachine, gootsteen keuken, wastafels),
- water uitzuigen totdat er Geen zwart/grijs water uit de ztofzuigertank komt, (kan soms wel tot 6 keer tank vol zijn!),

eventueel herhalen bij andere uitgangen/ ingangen ,,
succes

PS gebruik niet ontstoppers, slecht voor kunststofleiding als het blijft vast zitten,, gebruik heet sodawater voor onderhoud


Ronald
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu