Douchekolom plaatsen watertoevoer

Peet272727

  • #1
Op de afbeelding zie je de watertoevoer in een douche zoals die nu is. Maar nu wil ik een douchekolom plaatsen waarvan de watertoevoer gebaseerd is op 2 vaste punten met een hartafstand van 12 cm. Is dit technisch op te lossen met knietjes en verloopstukken?


lukt niet om fotos te uploaden.

de douchekolom heeft 2 vaste punten met watertoevoer nodig, nu heb ik 2 aanvoeren die op ca 6 cm hartafstand zitten en diagonaal ook nog ca 4 cm verspringen.
 

Peet272727

  • #2
 

Peet272727

  • #3

 

Peet272727

  • #4
Even terugkoppelen;
dit is dus met knietjes en verlopen niet op te lossen. Er zit niets anders op dan te kappen en de watertoevoer aan te passen. Dit gaan we dan ook doen, het gat dat ontstaat gaan we opvullen met **** afdichtingspasta. Die vormt een waterdichte laag, ik wil het gat hier helemaal mee dichtmaken.
Ik wil geen kit gebruiken want die is na een aantal jaren verouderd en laat water door.
 

Haplo

  • #5
Als je nog 2 tegels over hebt, dan kun je de voegen er uit krabben.
Na het plaatsen van de muurplaat kun je de 2 goede tegels weer terug plaatsen.
 

Peet272727

  • #6


ter info:
we hebben de waterafvoer veranderd, anders was het niet te maken. Na dichtpurren zoals je op de foto ziet willen we nog een waterdichte afdichtingspasta erop smeren ********* zodat het helemaal vol komt te zitten met pasta. En het afdekkapje van de douchekolom met kit vastzetten.


Twee keer een merknaam verwijderd, lees de forumregels a.u.b. Mod.
 

Peet272727

  • #7
Zou er nog een alternatief zijn voor pur-schuim?
Ik heb een stukje moeten weghalen omdat dit buiten de tegel viel en nu zie ik hier een hele holte achter zitten. Met afdichtingspasta hierover heen krijg ik het dan niet dicht.

zou giethars een oplossing kunnen zijn? of iets anders?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu