Vervangen douchekolom lukt niet ivm slecht gelegde leidingen

Boeing767

 • #1
Gisteren heb ik een nieuwe douchekolom geleverd gekregen, nadat de vorige problemen had (binnen de garantie dus hij is omgeruild door de bouwmarkt).

De vorige heb ik echter niet zelf geplaatst, maar is geplaatst door een aannemer (die ik niet meer kan benaderen door een juridisch meningsverschil).

Het idee was, douchekolom eraf, nieuwe douchekolom erop, maar de leidingen zijn in mijn ogen nogal kort, te laag aangelegd en met s-bochten en klepkoppelingen (maar ik moet het er maar mee doen).

Nadat ik de druk weer op de leidingen had gezet begonnen gelijk de koppelstukken te lekken. Na veel gedoe lijkt het allemaal 'lek-vrij' te zijn (na een nachtje druk op de leiding leek ie niet te zweten), echter zit de douchekolom nog 4 tot 6 cm van de muur en de waterleidingen in de douchekolom staan al redelijk strak en deze zullen straks nog meer onder spanning gezet worden als ik ze verder naar binnen druk.

Heeft iemand wellicht nog tips hoe ik de druk op de leidingen (van de douchekolom op het koppelstuk) kan verminderen? Ik wil namelijk niet dat de koppelstukken of leidingen straks in de muur gaan lekken. Hieronder staan wat foto's (beter kreeg ik het helaas niet voor elkaar omdat de douchekolom toen alweer met veel moeite hing).

Zal het wellicht uitmaken als ik teflon-tape tussen de koppelingen doe?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Kunnen de aansluit slangen niet rechtstreeks op de aansluitingen in de muur geplaatst worden, zonder al die bochten te gebruiken.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Lijkt me heel goed idee want zo te zien zijn hier knelkoppelingen gebruikt.
  Knelkoppelingen hebben een scherpe rand die rubberen of fiber ringen kapot snijdt.
   

  Boeing767

  • #4
  Nee helaas, de slangen in de kolom komen ruimte te kort.. Hij haalt de afstand niet om het rechtstreeks aan te sluiten (komt zo'n 5 tot 7 cm te kort) Sad

  Blijkbaar heeft de aannemer daarom voor deze (snelle & goedkope) oplossing gekozen?

  Gisteren hebben we de douchekolom aangezet en hij leek niet te lekken (dus nog net van de muur af zoals op de foto's). Nadat ie was teruggeplaatst (tegen de muur aan) ging alles nog goed, maar onderaan de kolom zitten 2 sleuven (blijkbaar als de leidingen onderaan zouden zitten) en als ik hier mijn vinger in stop voel ik druppels onderaan (dit was nadat de douche 10 minuten aan het gestaan).

  De muur zelf lijkt droog (in de kolom). Ik vermoed dat de druppels dus blijkbaar ontstaan van koppelingen van de kolom zelf (die mogelijk aan de binnenkant ook ergens lekt). Of zou hier toch sprake kunnen zijn van sterke condensvorming?

  Ik weet niet echt wat ik moet doen, want ik kan gewoon niet goed checken of ie lekt of waar ie lekt.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Vervang in elk de knieën, die zijn niet geschikt voor deze aansluitingen, een installateur kan u helpen met de passende fittingen.
   

  Kanterz

  • #6
  Haal gewoon 2 extra slangetjes, kort van lengte met 1/2" draad dan verleng je je huidige slangen gewoon..
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu