Douchegoot moeilijk waterdicht te maken is

DCB

  • #1
Hoi,

Ik heb tijdens het storten van mijn lewisplaatvloer in het beton een uitsparing gelaten voor een douchegoot. Na het zetten van muurtjes en het stuccen van de wanden is er nu nog zo'n 80 cm breedte tussen de muren over over en zit het gat zo'n 8 cm van de muur. De vloer is zo'n 6cm dik.

Ik had gepland om de goot mooi strak aan alle drie de muurzijden aan te laten sluiten, maar nu zei de tegelzetter dat dat moeilijk waterdicht te maken is.
Ik had een douchegoot gepland met ingebouwd sifon en rechte aansluiting naar beneden.

Mijn vraag is wat kan ik nu het beste doen, welke douchegoot moet ik nemen, hoe maak ik t waterdicht en hoe zorg ik dat de aansluiting op de tegels goed is. de tegelzetter gaat de tegels in de mortel leggen, waarmee ie direct de vloer op afschot legt. Ik weet dus niet hoeveel dikte er nog bijkomt...

Bedankt!
 

Pigion

  • #2
Waarom zou je een rvs goot in je douche nemen? Ik had eerst ook dat plan, doch heb het overboord gezet. Ik heb nu een ietsje verdiepte tegel als gootje naar het afvoerputje. De breedte van dat gootjes is even breed als het putje. Op deze wijze kan je toch groot formaat tegels in de douche leggen. Als het het weer zou doen zou ik toch voor een kleiner formaat kiezen met een stroef opp. of mozaiek.
Eeven terug naar: waarom geen rvs goot. In de goot is de stroomsnelheid van het water naar de sifon/afvoer laag, met gevolg dat er gemakkelijk vuil wordt afgezet/achterblijft. Dat gaat snel ruiken, dus na elke douchebeurt rooster lichten en borstelen/spoelen. Ik vind dat een k-oplossing en wil zoiets niet. Dus hebben we nu een traditioneel rvs putje zonder sifon. De sifon zit in de kruipruimte (zwanehals). Nu na bijna 2 jaar gebruyik nog nooit iets mee gehad. De sifon in het putje heb ik vol gesmeerd met cement, netjes onder afschot naar de middenafloop. De reeds gekochte goot heb ik kunnen slijten op Marktplaats. De tip met nadelen van een rvs goot werden door een luxe sanitair zaak gegeven. Ik ben die man zeer dankbaar. Om dezelfde reden heb ik ook geen drempel-profiel onder de deuren. Lastig schoon te houden. We accepteren dat het water onder de douchedeuren 3 cm in de badkamer loopt. Eén keer de trekker er langs en weg is het.
Pigion
 

DCB

  • #3
Pigion bedankt voor je antwoord. Waarom? Omdat het er mooi uitziet, strak ipv zo'n standaard putje. Ik denk dat ik het toch maar doorzet.

Iemand anders nog reacties? Ik ga overmorgen op vakantie, dus als ik niet reageer... Toch bedankt voor de moeite!
 

Pigion

  • #4
Mooi uitzien doet zo'n strakke rvs goot zeker. Wij houen er niet van om na ieder gebruik van de douche op de knieën dat gootje schoon te maken. Ik neem aan dat je ervaring hebt hoe een putje in de douche ruikt.
Voor strak aansluiten bij de opstaande tegelwand heb je goten met een opstaande rand, die achter de tegels komt.
Suc6
Pigion
 

Jutenjul

  • #5
In die goten is toch ook een afloop naar de sifon? m.a.w. het loopt toch niet recht? Wij willen zo'n goot kopen, die in het midden het gat heeft, en aan beide kanten daarnaartoe afloopt. Dan heb je toch geen stankprobleem? groet
Jut en Jul
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
In ieder doucheputje of goot blijft er zeep en huidvet achter, dat is niet te voorkomen, door na te spoelen met alleen heet water is het redelijk onder controle te houden.
Een putje of goot, van welke soort dan ook, moet gewoon regelmatig gereinigd worden.
 

Pigion

  • #7
@Jan,
Je hebt het niet helemaal begrepen. De tegels in de douche lopen op licht afschot naar het putje. Ik heb de sifonkap verwijderd en de ruimte rondom de inwendige standpijp van de ex-sifon opgevuld met specie en tegelvoeg onder een hoek van 30 graden. Door de hoge stroomsnelheid blijft daar niets achter, heeeeerlijk. Nooit op de knieën putje schoon maken etc. De eigenlijke functie van de sifon is overgenomen door een "zwanehals" in de kruipruimte. De kruipruimte van ons huis is zeer goed toegangkelijk. Ik moet 3 meter op de knieën om deze sifon, de sifon van het bad, die van de wasmachine en die van de uitstortgootsteen te bereiken. Dat is in bijna 20 jaar nog maar 2 x nodig geweest. Ik kan dit iederéén aanbevelen.
Pigion.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik heb geantwoord op de reactie van Jutenjul.
Wij willen zo'n goot kopen, die in het midden het gat heeft, en aan beide kanten daarnaartoe afloopt.
Uw reactie heb ik wel terdege begrepen maar de TS had een andere vraag :wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Ik zie hier het nut eigenlijk ook niet van in, om de sifon onder in de kruipruimte te maken.
Er zal net zo veel vuiligheid inkomen als in een normaal putje of afvoer goot, alleen zie je dat dan niet.


En om nu na elke douche beurt het putje of de gehele goot schoon te gaan maken, lijkt me ook overbodig.
Of het moet zijn dat je net met moeder de vrouw een moddergevecht hebt gehouden. :mrgreen:

Maar ja er zijn natuurlijk ook mensen bij die een schoonmaak fobie hebben. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu