Kit verwijderen RVS douchegoot

Robbie's

  • #1
Ik ga mijn RVS douchegoot opnieuw kitten maar moet eerst de bestaande kit verwijderen. Op YouTube diverse filmpjes waar wordt aangegeven de kit te verwijderen met een Stanley mesje. Is dat wel zo verstandig met kans op krassen RVS en dan wellicht roestvorming? Hoe anders?

Aanpak is mij verder wel duidelijk.

Bedankt.
 

Sander 1972

  • #2
Als je een scherpe nieuwe mes pakt en rustig werkt dan is het goed te doen. Gebruik wel een goede houder. Die ook lekker te sturen is.

Gebruik zelf een stoffeerders/dakdekkers mes, die met zo'n blauwe hoes
 

Robbie's

  • #3
Toch nog even terugkomen op het kitten van mijn douchedrain. Ik ga de oude kit verwijderen, drain goed schoonmaken, primer er op en kitten maar… Omdat ik met een plantenspuit met sop/dreft, nadat ik de kit beetje heb aangedrukt, en daarna afstrijk… moet je dan gelijk met water alles afspoelen om het sop niet de kit aan te laten tasten?
 

Haplo

  • #4
Dat ligt aan de sop die je gebruikt. Je geeft aan dat je dreft gebruikt. Dan zou ik het wel naspoelen. En een dag later voorzichtig met een natte doek eroverheen gaan. Anders heb je kans dat de kit verkleurt. Afhankelijk wat voor kleur sop je gebruikt. Ik gebruik zelf een afwasmiddel wat neutraal van kleur is en zo natuurlijk mogelijk. Ook zijn er van die sprays te krijgen die er speciaal voor gemaakt zijn.
 

Robbie's

  • #5
Bedankt. Ik heb bij de Hornbach een spuitbus gevonden special voor het afstrijken en neutraal van kleur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu