Douchegoot aanleggen in betonnen vloer

Wlagerberg

  • #1
Zoals de titel al zegt wil ik een douchegoot aan (laten) leggen in een betonnen vloer voor mijn badkamer.

Omdat ik geen verhoogde vloer wil moet de goot/afvoer gefreesd/geboord worden in een bestaande betonnen vloer (1e etage) die ongeveer 20 cm. dik is.

Is dit mogelijk zonder dat we in de woonkamer uitkomen?
En is dit zelf te doen of moet er echt een pro bij komen?

Alvast bedankt voor jullie reaktie
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dat wil niet zo goed, je betonvloer word zwak doordat je het betonijzer verwijderd plaatselijk, je kan er wel een paar cm in het beton maar er moet een dekvloer op komen.
 

DaPryde

  • #3
Je kan inderdaad niet zomaar een groot gat in je beton gaan maken. Naast het gat voor je goot moet de afvoer ook nog met aflopend afschot naar een standleiding.

Soms kan dit omdat een hoge dekvloer aanwezig is en met bv een i-drain met een inbouwhoogte van 54mm gewerkt kan worden en op een bestaande afvoer in de betonvloer aangesloten kan worden.

Het is afhankelijk an het type betonvloer of e.e.a. mogelijk is, daarnaast kan het zijn dat er leidingen lopen op de plaats waar je de goot wilt maken. Waterleidingen en CV loopt tegenwoodig door de dekvloer...
Let op: leidingen lopen niet altijd zoals op tekening staat!! de kortste weg heeft meestal de voorkeur...

Bouwtekeningen met details of een beschrijving van de type vloeren, etc helpen veel. En dan nog is het lastig en blijft het specialistisch werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu