Douchedrain afkitten - Twee componenten kit?

De Merel

  • #1
Beste klussers,

Ik wil mijn douchedrain afkitten. Nu heb ik gelezen dat een 'twee componenten' kit wordt aangeraden. Ik heb nogal wat gegoogeld etc maar kan dit spul niet vinden voor een douchedrain. Ik zag wel lijm tubes twee componenten maar die kan ik denk ik niet gebruiken voor een drain in de badkamer. Is een gewone sanitair siliconen kit niet goed om drains te kitten? Is hier echt een twee componenten kit voor nodig?

Weet iemand waar ik zo'n twee componenten kit kan halen? Is deze ook verkrijgbaar als een normale siliconenkit in 1 koker of zijn het twee aparte kokers die ik met een speciale kitpistool moet spuiten? Dank alvast !

drain foto.JPG
 

Klussen.

  • #2
Hoe breed is de opening tussen de drain en de tegel? Om een goede dichting te krijgen moet deze minimaal 3 mm breed zijn en minimaal 5 mm diep en moet deze vol worden dicht gekit (de voeg moet helemaal gevuld zijn). Eerst alle tegellijm resten verwijderen en goed stofzuigen. Eventueel de voeg vetvrij maken met aceton of nagellakverwijderaar. Laten drogen en dan vullen met sanitaire siliconenkit. Afstrijken en minimaal 24 uur laten drogen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu