Douchebak roest bij afvoergat

Aristonos

  • #1
Ik zg opeens een beetje bruine kleur onder het roestvrijstalen roostertje van het afvoergat van de douchebak vandaan komen.Ik heb het roosterje losgemaakt en de randjes eronder gaan roesten.Nu heb ik het ingesmeert met Novirox waar ook roest op auto,s mee behandeld wordt.
Vraag...is dit goed ?? En kan ik na opdroging onder het afvoerroostertje blijvende flexibele afdichtingskit doen zodat er geen water meer tussen de bak en het roostertje kan komen/blijven ?
 

Xr8

  • #2
Als het goed is dan zit er tussen het roostertje en de bak een rubber afdichtring. Dit komt overigens vaker voor bij plaatstalen bakken, vaak is er weinig aan te doen. Er bestaat volgens mij ook een vloeibaar emaille voor reparaties, heb dat eens ergens gelezen. Zelf nooit gebruikt.

Succes.
 

Aristonos

  • #3
Nee er zat geen rubber ring tussen.Die zit ook niet bij de wastafel er onder.Moet ik zo,n ring er tussen zetten? Anders rot het gewoon door natuurlijk.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Let op er zijn kitten die staal aantasten. De kit die naar azijn ruikt moet je niet gebruiken.
*wgb*
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Die ring hoort er wel tussen.
Voor u de ring erop zet zou de roestplek even goed kunnen ontvetten en er remaille op strijken, bij de verfspeciaalzaak of de witgoedzaak te koop.
 

Aristonos

  • #6
Dank u..Ik heb de roest al ingesmeert met ontroester die men ook bij auto,s gebruikt en die het roesten stoppen en omzetten naar iets chemisch.Neem aan dat het ook voor bouchebakken goed is.Is trouwens ook vochtwerend.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een ontroester moet ook behandeld worden, dat houdt de roest veel langer tegen en zeker op dergelijke plaatsen.
 

Aristonos

  • #8
Ik heb dit gebruikt...Maar zal er witte emaile overheen doen..
 

Aristonos

  • #9
In de bouwmarkt staat op de verpakking van zo,n doucheafvoer dat je het moet kitten onder dat roestvrijstalen rooster.Er wordt geen standaard ring bijgeleverd.Ik heb dat destijds niet geweten en het dus zonder ring of kit aangebracht met als resultaat dat er water tussen komt en gaat roesten op het randje.Het is niet erg ver heen want ik heb het nog kunnen ontroesten en lakken zoals hierboven omschreven.
Maar komt dat kitten er onder bekend voor ? Het ligt nog even open tot de lak droog is.
Het staat echt op de instructie tekening.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu