Douchebak plaatsen vlak aan douchevloer

Ger van vliet

  • #1
Ik moet een douchebak gaan plaatsen. De wand- en vloertegels er omheen blijven zitten. Ik had een inloopdouche met tegels. Door lekkage moet ik nu een douchebak plaatsen. Nu zie ik erg platte (3 tot 5 cm)douchebakken in de handel en deze zou ik graag plaatsen, want ik wil geen opstap krijgen van 15-20 cm. Ik heb een houten vloer met balken. De huidige afvoer ligt nu vast tussen de vloerbalken (en sluit aan op de rioolafvoer) en volgens mij is daar de afvoer vanuit de sifon op te plaatsen. Kan de douchebak direct op de vloer worden geplaatst (= zonder pootjes)? De aannemer wil een douchebak op pootjes plaatsen, maar dat vind ik geen gezicht.
Welke mogelijkheden zijn er om zo vlak mogelijk aan te sluiten bij de douchevloer?
 

Fiesiekus

  • #2
Zit er nu een putje of een goot? En waar zit de sifon nu?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Waar zit de lekkage ?
Misschien is de lekkage wel te verhelpen.
 

Ger van vliet

  • #4
De lekkage is niet meer te verhelpen en heeft gezorgd voor veel ellende en een verrotte vloer, welke was ontstaan door een scheur in de tegels rond het sifon. Elk lek kwam in verbinding met het hout en is gaan rotten. Vandaar dat ik nu op advies van de installateur een douchebak ga plaatsen om het risico te verkleinen en om de kosten beperkt te houden. De rest van de vloer blijft nu behouden en anders moet ik over heel de vloer een betonconstructie laten maken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Lijkt me geen probleem met zwaluwstaartplaten, hierop een laag (lichtgewicht) beton van 4 cm boven de plaat en u komt lang niet zo hoog uit als met een douchebak.

Een douchebak moet op poten staan en aan de randen steun hebben, anders hebt u binnen de kortste keren het zelfde probleem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu