Douchebak is ingedeukt waardoor er water blijft staan

Hayko

  • #1
Onze douchebak is ingedeukt ,waardoor niet al het water weg kan stromen in de afvoer en er dus een plas blijft staan, gevolg is roest en uiteindelijk kan er hierdoor lekkage ontstaan.

Verder is het niet echt hygienisch en het ziet er vies uit. Volgens de loodgieter gaat het bijna euro 900 kosten om de bak te vervangen, omdat de onderste rand van de betegeling (boven op de rand van de douchebak) gesloopt zou moeten worden en na plaatsen van de nieuwe douchebak opnieuw betegeld moet worden; een hele dag werk; mede omdat de wanden niet massief zijn aldus de loodgieter.

Ik vraag me af of iemand een goedkopere oplossing weet, is het bijvoorbeeld mogelijk om de deuk op te vullen met een bepaald materiaal? Of uitdeuken net als bij auto's? Of om er een nieuwe douchebak boven te plaatsen?

Alle advies is van harte welkom! Ik hoop dat een creatieve vakman dit als een uitdaging wil zien en mij hiermee wil helpen!

Alvast bedankt voor alle reacties!
Groetjes en misschien tot ziens?
hayko
 

Marnix

  • #2
Het zou, voor zover we dat hier in kunnen schatten vast goedkoper kunnen dan € 900 dunkt me :cool:

Het vervangen van de bak is wellicht de meest effectieve methode, hier kom ik of iemand anders nog op terug.

Het "repareren" zou inderdaad wel kunnen echter zit je natuurlijk met constante belasting van water. Polyester bootjes worden vaak met een soort van twee componenten polyester gerepareerd. Of je goede hechting kunt realiseren op de stalen of gietijzeren bak kan ik niet met zekerheid bevestigen maar moet mogelijk zijn. Deze manier is een lapmiddel en de schoonheidsprijs verdient het niet.

Als je nu eens een nieuwe (kunststof) bak koopt met dezelfde afmeting, zou je de huidige bak voorzichtig weg kunnen halen en vervangen. De paar tegeltjes die er af moeten en opnieuw getegeld moeten worden mag niet het grootste probleem zijn.

Vraag eventueel of de gegeven prijs kan worden toegelicht, misschien zit er al wel een mooie bak van € 450,- in de prijs inbegrepen.......
 

Jacovrie

  • #3
Douchebak uitdeuken is geen optie. Emaille spat er dan af of raakt behoorlijk beschadigd.

Betekent toch vervangen. Voor wat betreft de prijs. Ik zou in ieder geval nog twee andere offertes vragen. Er kan onderling behoorlijk verschil in zitten.

Wel raad ik je aan in de offerte op te nemen wat ze precies gaan doen.
 

Abb

  • #4
Uitdeuken, vullen etc wordt niks en dan ben je volgens mij meer dan 900 kwijt incl manuren.

Ik vindt het een redelijke prijs hoor, ervan uitgaand dat we over vakwerk en kwaliteit spreken.
Stel dat de douchebak 10 jaar meegaat (of langer) dan is dat dus 90 euro per jaar, en dat voor iets wat dagelijks wordt gebruikt.
 

Ronald42

  • #5
Ik heb zoiets (kustofbak gescheurd) ook eens gehad en toen zelf het sloopwerk gedaan.

OK mij kostte het niets, bevriende aannemer heeft het gedaan. Maar als je dat al zelf doet, alsmede zelf goed alle kit verwijdert, kan het al heel wat schelen.

Tevens voorkom je dat er door haast van de aannemer (wat nogal eens gebeurt) meer tegels sneuvelen dan de eerste rij.

suc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu