Douche wordt niet (of extreem langzaam) warm

josquin

  • #1
Hallo, we hebben een probleem met de douche. Het water wordt niet warm, het blijft bijna altijd lauw. Soms na 5 minuten wordt het water iets warmer.
Alle andere kranen in het huis worden wel snel heet, ook de kraan van het bad, net naast die van de douche.
Ik heb in de afgelopen paar jaar twee keer een nieuwe thermostaat in de doucheknop gezet. Dat lijkt het probleem even op te lossen, maar na een paar maanden zijn we weer bij af en blijft het water lauw.
We lossen het nu op door op een andere kraan in het huis koud water open te draaien. Hiermee wordt het water in de douche warmer (waarschijnlijk gewoon omdat er minder koud water bij gemengd wordt).
Het lijkt in de koudere maanden erger te zijn dan in de warme maanden. In de zomer ging het meestal goed, maar sinds het kouder wordt, blijft het water van de douche lauw.
Op het plaatje de thermostaat die ik heb vervangen. Deze is dus nieuw.

Afbeelding.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Heb je er ook nieuwe keerklepjes in gezet?
Wat voor merk en type kraan is het?
 

Klussen.

  • #3
Heb je stadsverwarming? Staat de douche ver van de meterkast (verder dan de andere kranen)? Is de waterstraal voldoende? Heb je het al met een gewone kraan geprobeerd. Zit de warm water aanvoer wel links in de muur?
 

josquin

  • #4
@Henk253 Wat zijn keerklepjes? Merk douche is Paini, tupe Fluxo 43. Het is een Italiaans bedrijf, dat vroeger via Praxis verkocht, nu niet meer. Ik heb de thermostaat laten opsturen vanuit Italie

IMG_1579_2_1_preview_1.jpg IMG_1580_1_1_preview_1.jpg IMG_1581_1_1_preview_1.jpg
 

Bijlagen

josquin

  • #5
@Janklusser
Geen stadsverwarming. De douche staat net zo ver van de meterkast als bijvoorbeeld de badkraan, die wel goed functioneert. De waterstraal is goed. Ik zou niet weten hoe ik met deze douche een andere kraan kan proberen. Of de water aanvoer links zit weet ik niet, de douche is 15 jaar geleden geplaatst, toen wij er nog niet woonden. IMG_1579_2_1_preview_1.jpg IMG_1580_1_1_preview_1.jpg IMG_1581_1_1_preview_1.jpg
 

Bijlagen

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Mooie tekening :prima: 47 zijn keerkleppen
 

Klussen.

  • #7
Als de linker muuraansluiting eerder warmer wordt dan de rechter, zit je goed. Dit kun je gewoon voelen. Het komt wel eens voor dat ze verkeerd om staan. Sommige thermostaatkranen doen het dan helemaal niet meer en andere proberen dan steeds te corrigeren totdat ze kapot zijn.
 

Klussen.

  • #8
n.a.v. de tekening. Wat je nog kunt controleren is of de linker slang wel op de linker muuraansluiting zit. Ik had even zo'n "direct aan de muur" bevestigde thermostaatkraan in gedachte.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Ik heb in de afgelopen paar jaar twee keer een nieuwe thermostaat in de doucheknop gezet.

Lijkt me vreemd dat de kraan na twee jaar nog last zou hebben van een verkeerde aansluiting.
 

Onderhoudtje

  • #10
Welke cv ketel heb je?

Dit soort problemen kan ook te maken hebben met de tapdrempel van de cv ketel.
 

Klussen.

  • #11
@Jan Zeker waar. Maar al twee keer een nieuwe thermostaat vind ik ook vaak dus denk ik aan een fout in de achterliggende constructie.
 

josquin

  • #13
@Janklusser Hoi Jan, dank voor je bericht, wat bedoel je met "of de linker slang wel op de linker muuraansluiting zit."
Ik heb toch geen muuraansluiting, het war en koud water komt uit de vloer omhoog.
 

Klussen.

  • #14
Ik bedoel dat de slangen goed zijn aangesloten. Dus links warm en rechts koud. Dit zal ook in de handleiding staan.
1635113825917.png
 

Wolde

  • #15
Bij mij het zelfde. De installateur (Strikwerda) adviseerde de douchekop schoon te maken, omdat bij te weinig afname van warm water de geiser uit kan slaan. Ik heb de spaardouchekop vervangen door een gewone die het water niet afknijpt, en ... we kunnen weer warm douchen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu