Dorpel plaatsen op laminaat

rbf28

  • #1
Goedenavond,

ik heb laminaat in mijn appartement laten leggen met dilatatieprofielen (werd geadviseerd tegen het uitzetten). Echter vind Ik dit niet mooi en stoor ik mij aan de profielen.

is het mogelijk om dorpels OP het laminaat te zetten? Of kan dat alleen door beton en moet de vloer er dan uit.

verder heb ik een probleem met de schuifdeuren, heeft iemand enig idee wat voor profiel ik zou kunnen gebruiken zodat je die lelijke randen en de groene ondervroeg niet ziet? Alvast bedankt !

2A24EA7C-AD31-44A2-9ABD-BFF4B8CD2B86.jpeg 3CAF9EB7-E15A-4296-8243-FC7F2CE46F18.jpeg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
De dilatatieprofielen laten het laminaat er onder door schuiven als het gaat werken. Precies zoals je zelf al omschrijft. Je kan daarom geen dorpel op het laminaat (over het profiel) monteren, want dan ga je het laminaat van beide ruimtes weer aan elkaar verbinden.

Wat je wel kan doen is het volgende: koop dorpels die je mooi vindt, maak ze passend tussen de stijlen van het kozijn, meet de dikte van je laminaat (met ondervloer) op tot aan de betonvloer die er onder zit. Deze dikte haal je aan beide lange zijdes onder uit je dorpel, ongeveer 2-3 cm de dorpel in. Tot slot met een multitool (zaag) haal je een strook laminaat weg tussen de stijlen, zodoende dat deze op de betonvloer rust en met de inkepingen over het laminaat valt. Het laminaat kan dan een stukje vrij bewegen (uitzetten en krimpen) onder de dorpel. De dorpel is aan de onderkant smaller dan aan de bovenkant, waardoor de bovenkant van de dorpel de kier afdekt aan beide kanten van de dorpel.

Houd er wel rekening mee dat dit een tijdrovend klusje is met meerdere dorpels. Afhankelijk van het materiaal (hout, composiet, steen) kan het ook kostbaar zijn.

Bij de schuifdeuren kun je een afwerkprofiel of plint monteren. Deze zijn er in vele soorten en maten.
 
  • Like
Waarderingen: Lampje45
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu