Dorpel plaatsen

Capela

  • #1
Ik heb twee holonite dorpels, 1 komt op een houtenondergrond en is 1 cm dik en 5 breed, de andere komt tegen een betonnen vloer aan, bovenop een zandcement egalisatie en is 5 hoog en 4 breed.
Qua montage dacht ik aan pastalijm voor de dorpel die op de houten ondervloer komt.
De andere wilde ik met fix-all vast plakken.
Geen idee of dit goed houdt en of dit weleens vaker door anderen wordt toegepast.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ik denk dat je hier wel wat aan zult hebben

Verwerkingsvoorschriften
Voor een optimale verwerking is een speciale lijm ontwikkeld. Deze lijm garandeert een optimale hechting en tevens een goede afdichting van dilataties. De lijm is bedoeld voor verbindingen waarin enige vervorming van de aan elkaar gelijmde materialen opgevangen kan worden. De thermische uitzettingscoëfficiënt van gegoten composietsteen bedraagt 35 x 10-6 [1/°C]. Om de spanningen ten gevolge van uitzetting en krimp op te kunnen vangen bezit de lijm elastische eigenschappen. Tijdens de verwerking moet voldoende ruimte tussen de verschillende delen worden aangehouden, waarbij de lengte van het deel het uitgangspunt vormt voor de grootte van de vrije ruimte.

Het gladde oppervlak vereist het toepassen van een primer voor een optimale hechting. Om te bepalen of de ondergrond droog is, moet een dauwpuntmeting worden verricht. Op basis van een meting van de omgevingstemperatuur en de relatieve vochtigheid; kan het dauwpunt worden bepaald. Voor een verantwoorde applicatie dient de ondergrondtemperatuur (temperatuur produkt en metselwerk / betonwerk) minimaal 3ºC boven het dauwpunt te liggen.

Het is niet aan te bevelen om de lijm in de dilatatievoegen aan te brengen bij hogere omgevingstemperaturen of bij snelle opwarming door directe en continue aanstraling door de zon.

De producten kunnen op de volgende ondergronden worden verlijmd of in de specie geplaatst worden:
baksteen;
kalkzandsteen;
betonsteen;
cellenbeton;
beton;
hout;
staal;


suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu