Doorvoer zeepdispenser gebroken

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb een Grohe Cosmopolitan zeepdispenser (nummer 40535000) met een gebroken onderdeel dat niet leverbaar is bij Grohe.

Bovenop het aanrechtblad zit een holle chromen afdekring met daar aan vast een kunststof pijpje. Dit pijpje steekt door het aanrechtblad en kun je vastklemmen met een kunststof ring. Aan de onderkant van het pijpje zit een stukje binnenschroefdraad waar het zeepreservoir ingedraaid kan worden.

Het kunststof pijpje is 1,5 cm onder het einde afgebroken (daar waar ook het binnenschroefdraad zit). Hierdoor kan ik het reservoir niet meer bevestigen.

Weet iemand hoe je dit zou kunnen maken? Ik ben al blij met een kunststof (koppel)moer van M28x2mm. Deze kan ik dan over de breuk draaien en beide delen worden weer bijeen gehouden.
 

De Bob

  • #2
Kunststof is te lijmen met aceton.
Proberen waard.

Daarna een passend plastic pijpje erover heen vastlijmen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Gewoon alleen aceton? Of aceton in een andere vorm?

Ik heb al lijm voor afvoeren geprobeerd maar dat hield niet goed.
 

De Bob

  • #4
Puur Aceton erop en goed aandrukken.

Kunststof brillen worden ook zo gelijmd.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
En als het niet lukt, zag ik dat een paar sites ze in de aanbieding hebben voor 39,00€

Dus ze zien niet meer zo duur als eerst.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dank allemaal voor de antwoorden.

Op dit moment heb ik de 2 delen met modelbouwlijm aan elkaar gelijmd en dit lijkt te houden. Morgen schroef ik het reservoir er onder.

Werkt dit niet dan probeer ik de aceton methode nog even en anders koop ik een nieuwe. Ze zijn inderdaad een stuk goedkoper geworden in 6 jaar tijd.

Overigens zou ik ter versteviging ook nog een tweede ring over het pijpje kunnen draaien die precies over de breuk valt en zo beide delen bij elkaar houdt met wat lijm. Of een tap M22x2.0, dan tap ik in het resterende pijpje nieuw schroefdraad voor het reservoir, maar zo’n tap heb ik niet :).
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Helaas heeft de lijm niet gehouden. Ik kwam er wel achter dat er 5 jaar garantie op de dispenser zit en ik zit nu op 4 jaar en 10 maanden. Ik heb daarom een serviceverzoek ingediend bij Grohe.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu