Doorvoer voor een doucheslang?

Hans1965

  • #1
Beste forumleden,

Mijn eerste post hier, op een forum met veel experts zo te zien. Ik heb een lang verhaal geschreven, en hoop op jullie hulp, want ik zit helemaal klem!

Ik heb verleden jaar een kunststof bad geïnstalleerd, waarvan de douchekop + slang op de rand van het bad verzonken zitten. Je kunt de douchekop uit de badrand trekken, de slang trek je dan via een gat in de badwand mee.

Stom systeem, blijkt achteraf, want de doucheslang zit aan de "binnenkant" van het bad aan de waterleiding. En uiteraard is die slang gaan lekken bij de aansluiting (scheurtje). Gelukkig had ik het bad zo gemonteerd dat het makkelijk los te halen was, maar nu dient zich een echt probleem aan...

De doucheslang die bij het bad was meegeleverd had aan de ene kant een douchekopaansluiting die je helemaal uit elkaar kon halen. Dat was nodig, omdat de aansluitstukken van een standaard doucheslang net te dik zijn (23 mm doorsnede) om door het gat in de badkuip gehaald te worden (ongeveer 22 mm?). Je moest dus het aansluitstuk uit elkaar halen, de slang door het gat steken, en dan het aansluitstuk weer erop draaien. Ik heb nu alle Praxissen en Gamma's al afgestruind, maar nergens vind ik een demonteerbare doucheslang!

Omdat ik het toch een stom systeem vind (beweegbare slangen aan een aansluiting in een afgesloten ruimte) wil ik nu een doorvoer maken voor de doucheslang. Ik leg dan een vaste leiding (flexibele slang) van de waterleiding naar de onderzijde van de rand van de badkuip, en sluit dan aan de bovenkant de doucheslang aan.

Wat ik daarvoor nodig heb is dus een "doorvoerflens" die vastgezet kan worden in een gat van een paar centimeter (in de bovenrand van de badkuip), met aan de onderkant een aansluiting voor de flexibele slang naar de waterleiding, en aan de bovenkant een standaard doucheslang aansluiting. Het enige wat ik kan bedenken is een stuk 15 mm pijp met aan weerszijden een knelstuk met de juiste aansluitingen erop. Die steek ik dan door het gat en dat moet ik dan op een of andere wijze vast zien te zetten. Niet echt elegant, temeer daar die lompe messing knelkoppelingen twee centimeter boven de de badrand uitsteken.

Tips van jullie kant zijn welkom, want ik zit helemaal vast. Desnoods zet ik er gewoon weer een nieuwe doucheslang in, maar dan hoor ik graag van jullie welke doucheslang demonteerbare aansluitstukken heeft, of smalle aansluitstukken (21 mm doorsnede).

Bedankt voor jullie hulp! Ik hoop op een snel antwoord want ik begin al een beetje vreemd te ruiken...!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Wat voor type kraan is het en evt een foto van de situatie graag
 

Hans1965

  • #3
De kraan is een standaard mengkraan, met een gewone 15 mm draad waar de 1/2" x 1/2" doucheslang (via het gat in de badkuip) direct op zit aangesloten. Heel simpel dus, vergelijkbaar met de situatie in bijna elke douchecel met douchekraan. Behalve dan dat de doucheslang nu door een gat loopt.

Probeer vanmiddag wel wat plaatjes te schieten.

Bedankt voor je reactie!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Is het al gelukt ivm foto?
 

Black Knight

  • #5
Voor gelijkaardige toepassingen bestaan er echte doorvoerflenzen . Deze worden namelijk vaak gebruikt om hydraulische leidingen in machines vast te zetten. Heb er hier zelf diverse liggen (verschillende maten, in ijzer en inox). Ze zien eruit als een pijpnippel, maar met het middenstuk (waar je een sleutel op kan zetten) uit het midden, zodat je een lange en een korte zijde met schroefdraad hebt. Dan steek je gewoon de lange kant door het gat, draait de bijbehorende platte moer aan de onderkant erop en daarna sluit je aan beide zijden de leidingen aan. Dan blijft alleen de schroefdraad waarop je de doucheslang opdraait en een zeskant zichtbaar.

Probleem is dus dat ik de echte naam voor deze stukken niet ken.
 

Black Knight

  • #7
Dat is wat ik bedoel ! :)
Weer wat bijgeleerd vandaag
 

Hans1965

  • #8
Dank heren, dit gaat de goede kant op.
Ik heb nog geen tijd gehad om eenfoto te plaatsen, moest onverwacht nar het buitenland. Ik moet nu op zoek naar een schotdoorvoer waar een doucheslang op past. e emeste zijn gemaakt voor lucht en gas zie ik.

Zodra ik terug kom plaats ik wat fotootjes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Oke bedankt

Dan hebben we misschien meer ideeën
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu