Doorstromer gebruiken of boiler behouden ?

Kamei

  • #1
Momenteel hebben we een boiler van 100 of 150l hangen. Ik ga kortelings verbouwingswerken doen en verwarming installeren. Wat kan ik dan het beste gebruiken een boiler of een doorstromer, de doorstromer is van het type stiebel Eltron DHE-21. De badkamer wordt gebruikt door 2 personen
 

Fiesiekus

  • #2
Hangt van uw wensen af: boiler 150 liter lijkt me voldoende voor 2 personen en kan in het goedkope tariefsregime (als u dat heeft) opgeladen worden. Doorstroomboiler van 21 kW vergt extra e-groepen en aanpassing van de installatie om voldoende heet water te leveren.
 

Gerrit

  • #3
Inderdaad, blijf die boiler gebruiken.
Bedenk wel dat je een 3-fasen groep nodig hebt van 35 A.
In het buitenland is dat vrij normaal, maar in Nederland is het een dure aangelegenheid.
 

Kamei

  • #4
Wat bedoel je met aanpassen leidingssyteem voor doorstromer. Van elektriciteitsaansluiting heb ik 3*400V 25A. De doorstromer is ook compacter om te monteren en verbruikt toch enkel energie als hij gebruikt word en weegt dit op tegen het warmteverlies van een boiler.
 

Fiesiekus

  • #5
Die 3-fasen aansluiting zal dan doorgetrokken moeten worden ter plekke van het doorstroomapparaat. De stilstandsverliezen van een boiler zijn gering.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Waarom gebruikt u niet gewoon de boiler ?
Die kan 's nachts op het lage tarief opgewarmd worden, dat scheelt nogal.
Een doorstromer wordt opgewarmd wanneer u ook maar iets water gebruikt, dus het meeste in het hoge tarief, tenzij u op heel aparte tijden warm water gebruikt.
 

Tikra

  • #7
HI,

wij hebben en 80 liter boiler en vor twee volwassen en een kind is dat ruim voldoende. nachts opladen met spaarstroom en het weekeind door verwarmen. Huur inkl . onderhoud van zo en boiler is maar 8 euro per maand!

wij hebben een 40 kw ketel voor 630m³ en de kombi met de boiler is goed. In de keuken gebruiken wij een doorloopverhitter op stroom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu