Doorlopende vide / houten plaat

JasonvH

  • #1
Ik heb op zoek naar iemand die ervaring heeft met het volgende:
In ons huis hebben we een mooie open vide, waardoor de begane grond en de 1e verdieping met elkaar verbonden staan. We willen graag de muur, zoals te zien op de foto, bekleden met akoestische panelen van beneden tot boven (2 verdiepingen). Echter op de overgang van de verdieping zit hout, zoals te zien wat ik met rood heb aangeduid. Ik wil dit eigenlijk weghalen, omdat het een verdikking geeft en als ik het effect doorlopend wil krijgen zal ik de panelen op een frame moeten maken zodat het geheel best dik gaat worden. Wat we willen vermijden is dat er een onderbreking in zit zoals op de laatste foto.
Heeft iemand ervaring met het weghalen van dergelijk hout, is dat makkelijk en wat zit eronder? Is het hout op de muur gemaakt of is het daarachter hol? Hoe kan ik dit eventueel het best verwijderen zonder al teveel schade aan te richten (de muur is netjes en alles eromheen geverfd)

Ik hoop dat er iemand hier tips heeft. Alvast bedankt!

20220702_150922.jpg Met onderbreking.jpg Zonder onderbreking.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Hou er maar rekening mee dat dit (vermoedelijk) multiplex goed vast zit en dat erachter een hoop rotzooi zit (gat, rachels, pur).

Kan je de panelen niet plaatselijk inkepen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik vind doorlopend niet mooi. Wil je het in tweeen maken moeten de staanders dunner zijn dan het hout wat er nu zit.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Achja smaken verschillen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zou proberen de plank eerst boven en onder zoveel mogelijk los te snijden. En dan hopen dat je niet het hele stucwerk meeneemt als je de plank van de muur breekt.
En misschien krijg je als je eerst met een flink formaat boor een gat in de plank maakt inzicht in hoe de plank vast zit / hoe dik een en ander is.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Wees voorzichtig met boren in de plank, er kunnen wel eens leidingen achter lopen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Meestal is het enkel om de overgang tussen vloerplaat en wanden mee af te dekken.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #8
Als je die plaat verticaal in kan zagen/ snijden, dan is er toch geen probleem, doe het met beleid en alle beschadigingen vallen achter je akoestisch paneel.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #9
Nog even iets anders: waar haal je latjes vandaan die lang genoeg zijn om het zonder naad te doen? Bij mijn weten krijg je sowieso ergens een naad; heb je al nagedacht hoe je dat wilt oplossen?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #10
Dat zijn van die akoestische panelen die je de laatste tijd veel ziet. Die zullen er wel in verschillende lengtes zijn, en als je ze strak tegen elkaar aanzet zie je denk ik een subtiele naad.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #11
Je zou de naad kunnen laten verspringen, dat valt wellicht minder op dan de naad overal op dezelfde hoogte. En mooie rechte latten uitkiezen, beter zelf uitzoeken dan bestellen want dan zit je bijna altijd met een paar kromme latten waar je niks mee kunt. Bij deze lengte moeten ze wel heel recht zijn, want een kleine kromming valt direct heel erg op. Of is dit een soort bouwpakket alleen voor deze toepassing dat je ergens koopt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu