Doorgaan met kitten

Sjiep

  • #1
Ik ben toe aan het kitten van mijn badkamer. Kit in huis, hulpmiddelen klaar. Instructiefilmpjes bekeken, proefstukje gedaan. Kortom, ik ben er klaar voor. Maar...

Overal lees, hoor en zie je dat men doorwerkt. Maar ik ga never nooit niet het kitwerk in 1 dag afkrijgen. Hoe sluit ik aan op eerder, vers kitwerk?
 

Haplo

  • #2
Stoppen in de hoek.
 

Bridgewood

  • #3
Sjiep,

Probeer in het natte gedeelte alles in één keer te kitten. Hierbij voorkom je dat je twee lagen op elkaar krijgt. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt als je begint, zo kan je in één keer door en heb je minder kans op velvorming voordat je gaat afstrijken.

In het droge gedeelte van de badkamer kan je rustig stoppen in de hoeken, en vanuit daar verder gaan.

Als je netjes en zorgvuldig werkt dan komt het echt wel goed.
 

Sjiep

  • #4
Dank voor de feedback. Ik heb inmiddels uitgedacht wat de volgorde wordt, inderdaad eerst het 'droge'(re) deel om wat handigheid te krijgen, daarna het natte deel in 1 keer. Fingers crossed!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Je moet in ieder geval eerst de vloer afkitten, en daarna de staande hoeken.
Want als er afstrijkmiddel in de voeg komt, dan hecht de kit niet meer.
Maar ik weet niet hoe groot je badkamer is, maar kitten hoeft niet zo lang te duren.
 

Sjiep

  • #6
Dank voor je reactie. Ik ben op de grond begonnen en per hoek omhoog gewerkt. Voorheen duurde kitten tamelijk lang, maar inmiddels gaat het een stuk sneller (en netter).
De badkamer is ongeveer 2.40 bij 1.00, het is een en-suite aan onze slaapkamer. Ik was met 3 uurtjes klaar (inclusief opruimen).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu