Doorbreken smal muurtje zolder?

Douglas84

 • #1
Goedendag.

Graag doe ik wat "voor" informatie op mbt de mogelijkheden een klein muurtje te doorbreken op zolder, dit om als een soort walk in closet te creëren voor mijn dochter.
Vanzelfsprekend laat ik er op een later tijdstip een constructeur naar kijken, echter ben ik wel alvast nieuwsgierig naar de bevindingen van de vakmensen op dit forum.

Op de bijgevoegde foto is te zien welk muurtje bedoeld word, deze in ongeveer 1 meter lang, en op gemetseld met witte harde "bakstenen" geen kalk cement.

Echter lijkt er een gording op te liggen, maar als ik aan de andere kant van het muurtje kijk, dan lijkt het alsof die gording op de andere muur steunt. (Zie foto)

Ziet iemand hier mogelijkheden het muurtje te doorbreken? Eventueel is het ook geen probleem als het muurtje niet helemaal tot bovenaan weg gaat, misschien is een latei een optie?

Alvast bedankt,

Groet.

20220306_174306.jpg 20220306_164936.jpg 20220306_164855.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dit vertoont de tipische kenmerken van een stabiliteitswand. Een constructeur kan dit bepalen. Zoek alvast de tekeningen op (bouwkundige en constructietekeningen van alle verdiepingen).
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu